Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Stupelis: Cīņa par čempionu titulu šogad izskatās reālāka

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa cerības uz pasaules čempionu titulu motokrosā blakusvāģiem šogad izskatās reālākas nekā citus gadus, uzskata Stupelis.

Kā zināms, svētdien Baksa un Stupeļa ekipāža abos braucienos uzvarēja pasaules čempionāta 13.etapā, nostiprinot līderpozīciju kopvērtējumā. Pirms šīm sacensībām viņi nebija uzvarējuši jau piecos braucienos pēc kārtas.

"Iepriekšējās nedēļas nogales kaut kā nebija gājušas tik labi, kā gribētos, taču šoreiz viss salikās, kā vajag. Apstākļi, kas pēdējo trīs nedēļu laikā, manuprāt, bija vissmagākie, parādīja, kas ir kas," Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) citē Stupeļa izteikumus pēc sacensībām. "Trase bija diezgan riskanta un izsista, un tad arī bija redzami sportistu īstie spēki - kurš bija fiziski gatavs un ātrs un kurš var braukt pa samocītu trasi. Pa bedrēm ir riskanti braukt, ja nav meistarības - pirmajā braucienā bija arī vairāki kritieni, kas pierādīja, ka trase bija grūta."

Sportists atzīst, ka starti šoreiz nebija ideāli un liela nozīme bijusi jau kvalifikācijā izcīnītajai pirmajai vietai, kas uzreiz aiz pirmā līkuma abos braucienos ļāva braukt kā otrajiem.

"Ātri mēģinājām apdzīt Jana Hendriksa ekipāžu. Visiem bija grūti un riskanti, bet mēģinājām iespringt vēl nedaudz vairāk, lai radītu atrāvienu, un tad kontrolējām braucienu. Uz brauciena beigām pārāk trakot gan nevarējām, jo trase bija izdauzīta un temps kritās visiem," nianses atklāja Stupelis.

Trīs etapus pirms sezonas beigām pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik Bakss un Stupelis ar 531 punktu atrodas drošā vadībā. Viņiem ar 470 punktiem seko francūža Valentēna Žiro ekipāža, bet trešais ar 467 punktiem ir Hendrikss.

"Jau novembra sākumā tiek nosprausts nākamās sezonas mērķis. Noturēt vadību un uzvarēt ir bijis mērķis jau pēdējos desmit vai pat vairāk gadus, bet, cik tas ir vai nav reāli, redzēsim," paudis Stupelis. "Tagad tas izskatās krietni reālāk un sasniedzamāk nekā citus gadus. Taču jāatceras, ka motokrosā var būt visādi - par punktiem jācīnās neatkarīgi no tā, vai sacensība notiek Latvijā vai kur citur. Protams, uzvara šajā nedēļas nogalē sniedza papildu emocijas."

"Pirms šī posma domāju - ja izdotos uzvarēt, tas būtu papildu dzinulis pēdējiem trim etapiem un laba motivācija mums pašiem," paudis Stupelis.

Pasaules čempionāta sezona noslēgsies 20.septembrī ar posmu Vācijā.

Kā zināms, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās beļģa Bena Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas.

Pēc 2003. un 2004.gadā gūtajiem pasaules čempiona tituliem ar slaveno Nīderlandes sportistu Danielu Vilemsenu pērn Stupelis par vicečempionu kļuva jau piekto reizi karjerā - 2005. un 2008.gadā viņš to paveica ar Kristeru Serģi, bet pēdējās trijās sezonās ar Baksu.

Tāpat viņš pa reizei savā karjerā sezonu noslēdzis arī trešajā, ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi