Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stupelis šajā sezonā cīnīsies arī par Latvijas čempiona titulu

Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis šajā sezonā cīnīsies arī par Latvijas čempiona titulu, otrdien Pafbet atbalstīto atlētu preses konferencē paziņoja sportists.

Stupelis kopā ar nīderlandieti Etjēnu Baksu septembrī nodrošināja savu otro kopējo pasaules čempiona titulu, atkārtojot 2015.gadā iespēto. Bakss neturpinās sadarbību ar latviešu kantētāju, 2020.gada pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā startējot kopā ar savu kādreizējo pārinieku Nikolā Musē.

Savukārt Stupelis šajā sezonā startēs leģendārā nīderlandiešu pilota Daniela Vilemsena ekipāžā.

"Starpsezonā pauze bija garāka kā jebkad. No decembra sākuma cītīgi gatavojos jaunajai sezonai. Meklēju sevi un virzienu, kurā eju. Pēdējās trīs nedēļas viss ir izkristalizējies. Jau šajā nedēļas nogalē lidošu uz Nīderlandi, kur kopā ar Vilemsenu aizvadīsim pirmos treniņus uz motocikla. Šajā sezonā startēšu arī Latvijas čempionāta ieskaitē piecos posmos. Ir cerība, ka pirmo reizi savā profesionālajā karjerā kļūšu par Latvijas čempionu," stāstīja Stupelis.

44 gadus vecais Vilemsens ir desmitkārtējs pasaules čempions. Pirmo titulu viņš izcīnīja 1999.gadā, bet pēc tam laika posmā no 2003. līdz 2012.gadam tika pie deviņām čempiona trofejām, bez zelta paliekot tikai 2009.gadā. Slavenais nīderlandietis vienmēr bijis ļoti prasīgs pret saviem kantētājiem un pārējiem komandas biedriem.

"Gribētu domāt, ka viņš ir nolaidies uz zemes. Pārējo rādīs treniņnometne, kopā dzīvošana un pirmās sacensības. Viņam karjera šobrīd ir lejupslīdē, ja ņem vērā izcīnītos titulus. Man ir sajūta, ka viņš kā cilvēks un sportists grib nokļūt atpakaļ virsotnē. Lai to paveiktu, viņam bija jāmainās," uzsvēra Stupelis.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta rīkošanu pārņēmis promouteris WSC, ar kura palīdzību pēdējos gados uzlabota tiešraižu kvalitāte un blaksuvāģu motokross kļuvis atpazīstamāks. Tiesa, ne visu posmu rīkotāji piekrituši WSC finansiālajām prasībām, tādējādi šogad pasaules čempionāts Latvijā nepiestās.

"Daudzi nespēja pieņemt jaunās pārmaiņas, bet es kā sportists uzskatu, ka tas ir labs virziens. Kā jebkurā sporta veidā, ja sevi spējam parādīt labāk, tad arī sportistiem tas nāk par labu. Tas bija nepieciešams mūsu sporta veidam. Pēdējos gados blakusvāģu motokross ir gājis pareizajā virzienā. Posmu organizatoriem to bija grūti akceptēt, tāpēc bija nesaskaņas un šogad Stelpē nebūs Latvijas etapa. Ja salīdzina līdzekļus, kas jāiztērē MXGP Ķeguma posma rīkotājiem un blakusvāģu etapa organizatoriem, tās ir divas ļoti atšķirīgas summas," stāstīja latviešu kantētājs.

Stupelis ir četrkārtējs pasaules čempions. Pirmos divus titulus viņš izcīnīja 2003. un 2004.gadā kopā ar Vilemsenu. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi