Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zviedru autobraucējam Rajameki neizdodas labot Biķernieku trases rekordu

Zviedru autobraucējam Juhanam Rajameki sestdien rīta pusē ar 2004. gada Pirmās formulas (F-1) "Renault" formulu, tomēr neizdevās labot Biķernieku trases apļa rekordu, aģentūru BNS informēja sacensību organizatoru pārstāvis Viesturs Kundziņš.

Veicot braucienus pirms sestdien Biķernieku trasē notiekošajām "1000 km Grand Prix Riga" izturības sacīkstēm, Rajameki plānus apgrūtināja migla un slapjā trase, tāpēc labākais apļa laiks bija minūte un 17,4 sekundes, skaidroja Kundziņš. Rajameki apļa rekordu centās labot ar 2004. gada "Renault" formulu, ar kuru savulaik prestižajās sacensībās startēja itālietis Jarno Trulli.

Absolūtais Biķernieku trases 3,662 km garā ātruma apļa rekords kopš 2006. gada 27. augusta ir 1:14,093, un to uzstādīja Haralds Šlegelmilhs ar Trešās formulas (F-3) ''Dallara F304'' mašīnu.

Biķernieku trasē jau ir sākušās "1000 km Grand Prix Riga" izturības sacensības, kuru laikā komandām trasē būs jāveic precīzi 273 apļi. Paredzams, ka distances veikšanai būs nepieciešamas astoņas deviņas stundas. Sacensību laikā auto apstāšanās pieļaujama vien degvielas uzpildei, riepu vai pilotu maiņas gadījumā, kā arī tehnisko defektu novēršanai.

Paralēli 1000 km sacensībām jaunizveidotajā Biķernieku rallijkrosa trasē norisināsies rallija, rallijkrosa un drifta šovi, kā arī "Ātruma cilts zelta mopēda'' sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi