Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepiņš izcīna otro vietu Baltic Chain pirmajā posmā

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no One Pro vienības piektdien izcīnīja otro vietu daudzdienu velobrauciena Baltic Chain (Baltijas ceļš) (UCI kat.2.2) pirmajā posmā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 152,3 kilometrus gara distance no Tallinas līdz Ravilai un atpakaļ. Uzvaru finiša spurtā izrāva igauņu riteņbraucējs Mārtins Lāss, kurš pārstāv Illuminate vienību.

Lāss finišēja pēc trasē pavadītām trim stundām 19 minūtēm un 47 sekundēm, Liepiņu pārspējot par sešām sekundēm. Tikmēr trešais bija Hurom vienību pārstāvošais polis Eriks Latons, kurš bija vēl piecas sekundes lēnāks.

Vēl no Latvijas riteņbraucējiem pirmajā desmitniekā finišēja Māris Bogdanovičs, kurš uzvarētājam zaudēja 31 sekundi, ieņemot astoto vietu.

Kā vēstīts, ceturtdien notikušajā prologā Andžs Flaksis no Holowesko-Citadel p/b Arapahoe Resources vienības bija trešais, kamēr Liepiņš ieņēma ceturto vietu.

Pēc prologa un pirmā posma kopvērtējuma līderis ir pazīstamais lietuvietis Ramūns Navardausks (Bahrain–Merida). Otro vietu ieņem igaunis Gerts Jēērs, bet trešais ir Liepiņš, abiem zaudējot septiņas sekundes. Tikmēr ceturtajā vietā atrodams Flaksis, kurš atpaliek 16 sekundes.

Šī gada velobrauciena mērķis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadē ir vienot visas trīs Baltijas valstis caur augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensībām.

Latvija prestižās sacensības uzņems sestdien. Otrā posma starts atradīsies Valmieras pilsētas centrā. Dalībnieki no Valmieras dosies uz Smilteni, kur gaidāms pirmais sprinta starpfinišs. Turpinājumā sportisti pa Vidzemes šoseju dosies līdz Raunai. Otrais starpfinišs notiks Priekuļos, no kurienes tiks mērots ceļš līdz Cēsīm un tālāk Stalbi. Trešais starpfinišs atradīsies Plācī, no kura distance caur Raganu vedīs uz Siguldu. Pēdējos metros tiks pievarēts Gaujas kalns Siguldā, bet kopējais distances garums būs 155 kilometri.

Tikmēr noslēguma posms risināsies svētdien, Lietuvā. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noskaidrots 160 kilometru garajā distancē no Panevēžas līdz Viļņai.

Pērn par šī velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Norvēģijas riteņbraucējs Hermans Dāls, bet otrais bija latvietis Māris Bogdanovičs. Tieši viņš ir pēdējais Latvijas riteņbraucējs, kuram izdevies uzvarēt Baltic Chain kopvērtējumā, jo dobelnieks bija labākais 2016. gadā, kad sacensības notika tikai Lietuvā.

Pirmais Baltijas daudzdienu velobrauciens notika 1955. gadā, bet šī tradīcija pārtrūka pēc 1987.gada. Savukārt sacensības pēc visu trīs Baltijas valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu kopīga memoranda, tika atjaunotas 2011. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi