Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lietuvā ar Ķikša līdzdalību notiks Baltijas čempionāts treka riteņbraukšanā

8. un 9. februārī Lietuvas pilsētā Paņevežā notiks Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāti treka riteņbraukšanā, kā arī visu trīs Baltijas valstu Open sacensības jaunāko grupu braucējiem. Arī citos riteņbraukšanas veidos šosezon gaidāmi apvienotie valstu čempionāti, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēdējo reizi oficiāls Latvijas čempionāts treka riteņbraukšanā notika deviņdesmito gadu sākumā Ventspilī. Turpinājumā to liedza paveikt treka neesamība mūsu valstī. Vadošie trekisti ar Aināru Ķiksi un Viesturu Bērziņu priekšgalā sevi apliecināja starptautiskajās sacensībās citu valstu trekos.

Vienīgais iekštelpu velotreks Baltijas valstīs jau vairāk nekā desmit gadu garumā atrodas un sekmīgi funkcionē Lietuvas pilsētā Paņevežā. Regulāri uz šo treku trenēties un startēt dažāda līmeņa sacensībās dodas vairāki desmiti Latvijas riteņbraucēji, kuriem iespējas sevi apliecināt tik populārajā riteņbraukšanas veidā pašu zemē nav.

Apvienojoties Lietuvas, Igaunijas un Latvijas riteņbraukšanas federācijām, šī gada 8. un 9. februārī tiks rīkots kopējais Baltijas valstu čempionāts. Tā laikā medaļu komplektus dažādās disciplīnās sadalīs visu trīs valstu elites, kā arī junioru grupu sportisti.

Latvijas čempionāts elites grupām noteikts – sprintā, kēringā, punktu sacīkstē un omniumā, bet juniori sacentīsies ominumā. Sacensībās uz starta redzēsim visus vadošos Baltijas valstu trekistus, tostarp titulēto vecmeistaru Aināru Ķiksi un UCI līmeņa sacensībās startējošo Vitāliju Korņilovu.

Papildus nacionālo čempionātu sacensībām, notiks arī Baltijas Open sacensības jauniešu un junioru grupām dažādās disciplīnās. Dalībnieku reģistrācijas turpināsies līdz 15. janvārim mājaslapā lrf.lv. Pēc tam arī tiks publicēta detalizēta programma.

Arī citos riteņbraukšanas veidos šajā gadā plānoti apvienotie valstu čempionāti. Tas tiek darīt ar mērķi palielināt savstarpējo konkurenci elites un junioru grupās, vienlaikus nodrošinot vēl skatāmākas un aizraujošākas sacensības jauniešu grupās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi