Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neilands un Skujiņš svētdien startēs prestižajā Amstel Gold Race velobraucienā

Šīs nedēļas svētdienā Nīderlandes pilsētā Māstrihtā norisināsies prestižā Ardēnu klasika – Amstel Gold Race. Tajā no Latvijas sportistiem startēs Krists Neilands (Israel Cycling academy) un Toms Skujiņš (Trek – Segafredo). Neilands trešdien demonstrēja aktīvu sniegumu un ieņēma 69. pozīciju Beļģijā notiekošajā viendienas velobraucienā De Brabanste Pijl.

Profesionālajā šosejas riteņbraukšanā noslēdzies bruģa klasiku periods, kam seko pauguriem bagātās Ardēnu klasikas, kas norisinās Beļģijā un Nīderlandē. Šīs nedēļas svētdienā Nīderlandē gaidāmas prestižākās šīs valsts viendienu sacensības – “Amstel Gold Race”. Šis velobrauciens notiks 53. reizi.

Dalībniekus no visām pasaules tūres komandām un vairākām uzaicinātajām profesionālajām kontinentālajām vienībām sagaidīs 260 kilometru gara distance. Tajā iekļauti virkne dažāda garuma un stāvuma pakāpes pauguri. Visbiežāk uzvarētāja liktenis izšķīries tieši noslēdzošajā kāpumā – Bemelelbergā. Šī stāvā paugura virsotnē atradīsies finišs. Pērn uzvaru svinēja titulētais beļģis Filips Žilbērs, kurš aiz sevis atstāja vēl vienu pasaules čempionu Mihalu Kvjatkovski. Abi izies uz starta arī šajā gadā.

No Latvijas profesionālajiem šosejas riteņbraucējiem šajās sacensībās startēs šosezon uzvaras garšu izjutušais Toms Skujiņš (“Trek – Segafredo”) un Krists Neilands (“Israel Cycling academy”).  Toms “Amstel Gold Race” startējis divus iepriekšējos gadus. Individuāli augstāk carnikavietis tika 2016. gadā, kad finišēja 67. vietā. Abus gadus mūsu sportists strādāja komandas biedru labā. “Trek – Segafredo” komandas kapteinis šajās sacensībās būs Bauke Mollema.

Tikmēr debiju šajās sacensībās piedzīvos 23 gadus vecais kuldīdznieks Krists Neilands. “Israeal Cycling academy” sportists par sevi starptautiskajā riteņbraukšanas sabiedrībā licis runāt skaļāk kā jebkad iepriekš. Lai arī uzvaras šosezon vēl nav gūtas, tomēr mūsu sportists izcēlies ar aktīvu un agresīvu sniegumu, kas nav palicis nenovērtēts. Neilands nopelnījis vietu savas komandas sastāvā prestižajā “Giro d Italia” velobraucienā. Mūsu sportistam pašam var būt labas iespējas cīnīties par rezultātu “Amstel Gold Race” sacīkstē. Vienlaikus, Krists var būt labs palīgs arī kādam no komandas biedriem.

Trešdien Beļģijā tika aizvadīts UCI HC kategorijas viendienas velobrauciens “De Brabanste Pijl”, kurās starp dalībniekiem bija arī “Israel Cycling academy” ar Latvijas čempionu Neilandu sastāvā. Dalībnieki veica 202 kilometru garu distanci ar virkni dažāda garuma un stāvuma kāpumiem tajā. Pirms starta ar klusuma brīdi tika pieminēts “Parīze – Rubē” velobraucienā traģiski bojā gājušais Mihaels Golārts.

Neilands sacensībās demonstrēja aktīvu sniegumu grupas priekšā pēc tam, kad tika likvidēts dienas atrāviens ar latvieša komandas biedru tajā. Kuldīdznieks vairākkārt uzņēmās iniciatīvu. Beigu daļā gan mūsu sportists zaudēja kontaktu no līderiem, bet paveica labu darbu komandas interesēs. Finišu Krists sasniedza 69. vietā, 2 minūtes un 40 sekundes aiz uzvarētāja.

Nepārspēts palika “Lotto Soudal” komandas beļģu riteņbraucējs Tims Vellens, kurš par deviņām sekundēm apsteidza pērnā gada uzvarētāju Soniju Kolbrelli (“Bahrain Merida”). Labākais no Neilanda komandas biedriem bija itālietis Kristians Sbaragli, kuram 26. vieta (+00:00:29).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi