Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 4. septembris
Dzintara, Dzintars, Dzintra

Pogačars uzvar Tour de France posmā, vadību nostiprinot vēl pārliecinošāk

Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš piektdien Francijā izcīnīja attiecīgi 94. un 98.vietu daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 19.posmā, kurā triumfēja kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars.

Piektdien riteņbraucēji veica nepilnus 144,6 kilometrus ar vienu pirmās un diviem augstākās kategorijas kāpumiem, kā arī vienu starpfinišu posma sākumā.

Ceturto uzvaru šā gada velobrauciena posmos svinēja kopvērtējuma līderis slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), finišējot četrās stundās četrās minūtēs un trīs sekundēs.

Par 21 sekundi atpalika ASV riteņbraucējs Mateo Džorgensons ("Visma"/"Lease a Bike"), bet par 40 sekundēm - brits Saimons Jeitss ("Jayco AlUla").

Pogačara tuvākie sekotāji kopvērtējumā beļģis Remko Evenepūls ("Soudal Quick-Step") un dānis Jonass Vingegords ("Visma"/"Lease a Bike") Pogačaram zaudēja minūti un 42 sekundes, ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu.

Neilands ("Israel - Premier Tech") un Skujiņš ("Lidl - Trek") uzvarētājam zaudēja 40 minūtes un 34 sekundes, ieņemot attiecīgi 94. un 98.vietu 143 sportistu konkurencē.

Kopvērtējumā Pogačars Vingegordu apsteidz par piecām minūtēm un trim sekundēm, bet Evenepūls Pogačaram zaudē septiņas minūtes un vienu sekundi.

Skujiņš no līdera atpaliek divas stundas 21 minūti un 30 sekundes, ieņemot 41.vietu, bet Neilands līderim zaudē trīs stundas 19 minūtes un 22 sekundes, ieņemot 64.vietu.

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi