Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Riteņbraucējs Bogdanovičs izcīna uzvaru Fudžou velobrauciena otrajā posmā

Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs trešdien izcīnīja uzvaru Ķīnā notiekošā Fudžou daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā, viņa pārstāvētajai Rietumu Banka - Rīga komandai aizvadot pēdējās sacīkstes UCI kontinentālās komandas statusā.

Bogdanovičs finiša spurtā pārspēja ukraini Andriju Kuļiku no Kolss vienības, bet trešais palika austrālietis Kedens Grouvss no St. George vienības.

Lielā grupa, kurā 18.vietu izcīnīja vēl viens latvietis Andris Vosekalns, finiša līniju šķērsoja pēc 109,2 kilometrus garajā distancē pavadītām divām stundām 42 minūtēm un 28 sekundēm.

Tikmēr sešas sekundes vēlāk finišēja vēl viena grupa, kurā 37.vietu izcīnīja Viesturs Lukševics, bet 46.pozīcijā ierindojās Deins Kaņepējs. Savukārt Armands Bēcis Bogdanovičam zaudēja 33 sekundes, kas viņam deva 112.pozīciju.

Kā vēstīts, pirmajā posmā no pieciem Rietumu Banka - Rīga riteņbraucējiem labāko rezultātu uzrādīja Lukševics, kurš izcīnīja 31.vietu.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderpozīciju ieņem pirmā posma uzvarētājs Mihailo Kononenko no Kolss vienības, kuram četras sekundes zaudē baltkrievs Stanislavs Bažko (Minsk). Lukševics Kononenko zaudē divas minūtes un 43 sekundes, kas viņam dod 31.pozīciju, bet Bogdanovičs atpaliek 11 minūtes un 44 sekundes, ierindodamies 88.vietā. Savukārt Vosekalns, Kaņepējs un Bēcis zaudē vairāk nekā 14 minūtes un atrodami no 112. līdz 114.pozīcijai.

Aktīvāko braucēju vērtējumā Bogdanovičs ir otrais, bet komandu ieskaitē Rietumu Banka - Rīga ir pēdējā starp 22 vienībām.

Fudžou velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rietumu Banka - Rīga vienībai pēc ģenerālsponsora zaudēšanas nākamajā sezonā vairs nebūs kontinentālās komandas statuss. Starts Fudžou velobraucienā komandai ir ne tikai pēdējais šajā sezonā, bet arī pēdējais ar šādu nosaukumu.

Rietumu Banka kā komandas sponsors bija kopš tās izveidošanas 2002.gadā, bet UCI kontinentālais statuss tai nemainīgi bija kopš 2013.gada.

Šajā sezonā Rietumu Banka - Rīga vienība profesionālajos mačos guvusi trīs uzvaras, kuras tai sagādājis Bogdanovičs. Pasaules riteņbraukšanas komandu rangā tā šobrīd atrodama 76.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi