Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skujiņš finišē otrajā simtā Tour de France posmā; viņu atbalsta trimdas latvieši

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Trek-Segafredo komandas, kuru klātienē atbalstījuši arī Francijā dzīvojošie latvieši, otrdien izcīnīja 119.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 16.posmā, kurā uzvaru svinēja francūzis Žiljēns Alafilips no Quick-Step Floors vienības.

Otrdien riteņbraucējiem bija jāveic 218 kilometrus gara distance ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem. Pēdējā no tiem nobraucienā dažus kilometrus pirms posma finiša kritienu piedzīvoja sacensību līderis Edams Jeitss no Mitchelton-Scott vienības, Alafilipam viņam pabraucot garām un pēc tam izcīnot uzvaru.

Alafilips finiša līniju šķērsoja pēc trasē pavadītām piecām stundām 13 minūtēm un 22 sekundēm, bet 15 sekundes vēlāk finišēja Bahrain Merida vienības spāņu riteņbraucējs Gorka Izagirre, Jeitss un Skujiņa komandas biedrs Bauke Molema no Nīderlandes.

Šajā velobraucienā vadošā komanda Sky ar kopvērtējuma līderi Džeraintu Tomasu un viņa tuvāko sekotāju Kristoferu Frūmu sastāvā uzvarētājam zaudēja astoņas minūtes un 52 sekundes, kas viņiem deva vietu trešajā desmitā.

Tikmēr Skujiņš uzvarētājam zaudēja 30 minūtes un 47 sekundes, ieņemot 119.vietu. Šajā grupā finišēja arī BORA - hansgrohe vienības riteņbraucējs Peters Sagans, kurš tikpat kā nodrošināja uzvaru sprinteru ieskaitē. Lai kļūtu par sprinta karali, slovāku riteņbraucējam jāsasniedz tūres finišs.

Trimdas latvieši Aivars un Velta Skujiņi, kuri dzīvo Pirenejos, klātienē atbalstījuši vārdabrāli, riteņbraucēju Tomu Skujiņu, kurš pirmo reizi piedalās Tour de France un priecājas par Toma panākumiem, par Latvijas un Skujiņu vārda daudzināšanu, portālam Diena.lv norāda Velta Skujiņa

Kā vēstīts, šis posms lauksaimnieku protesta uz laiku tika apturēts. Otrdien Francijas policija cīnījās pret lauksaimniekiem, kuri protestēja pret valsts atbalsta samazināšanos. Kārtības sargi strādnieku savaldīšanai izmantoja arī asaru gāzi, tomēr tā sasniedza Tour de France dalībniekus, jo protests notika netālu no 16.posma norises vietas.

Tā rezultātā aptuveni 30 kilometrus pēc posma sākuma etaps tika apturēts, lai sniegtu palīdzību no asaru gāzes cietušajiem braucējiem. Tiesa, aptuveni 15 minūtes pēc apturēšanas sacensības tika atsāktas.

Starp braucējiem, kuri kļuva par asaru gāzes upuriem, bija arī Tour de France kopvērtējuma līderis Tomass.

Kopvērtējuma līderis joprojām ir velsietis Tomass, kurš savu komandas biedru Frūmu apsteidz par vienu minūti un 39 sekundēm, bet trešais ir Sunweb braucējs Toms Dumulēns no Nīderlandes, kurš ir vēl 11 sekundes lēnāks.

Tikmēr Skujiņš kopvērtējumā zaudējis astoņas vietas, šobrīd ieņemot 79.pozīciju. Viņš līderim zaudē vienu stundu, 51 minūti un septiņas sekundes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā posmā, kas norisinājās svētdien, Skujiņš uzrādīja savu karjeras labāko rezultātu Tour de France, izcīnot piekto vietu.

Pirms nedēļas viņš zaudēja līdera godu kalnu karaļa ieskaitē, kurā tagad pirmais ir Alafilips ar 122 punktiem. Savukārt latvietis ar astoņiem punktiem ieņem 28.pozīciju. Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais Tour de France karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, Vuelta a Espana izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā Trofeo Lioseta Andratx, kas viņam bija vien otrās sacensības Trek-Segafredo komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Šī gada Tour de France norisināsies līdz 29.jūlijam, riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu.

Pērn Tour de France triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Top komentāri

Neslāvs
N
Kādi ellē "trimdas latvieši"? Latvija jau 27 gadus ir brīva, laiks atgriezties no trimdas ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi