Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš izcīna uzvaru sev veiksmīgās Kalifornijas tūres trešajā posmā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Trek-Segafredo komandas otrdien izcīnīja uzvaru UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena trešajā posmā. Šī velobrauciena posmos viņš uzvarējis arī 2015. un 2016.gadā.

Skujiņš bija starp četriem riteņbraucējiem, kuriem distances beigu daļā izdevās atrauties un iekrāt pusminūtes pārsvaru pār peletonu. Pārējie trīs riteņbraucēji atgriezās lielajā grupā, bet apmēram desmit kilometrus pirms finiša latvietim pievienojās amerikānis Šons Benets no "Hagens Berman Axeon" vienības.

Sacensību pēdējos kilometros Skujiņam un Benetam izdevās iekrāt 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, abiem cīnoties par uzvaru. Posma pēdējos pārsimts metros vairāk spēka bija Skujiņam, kurš Benetu pārspēja par trim sekundēm.

Tikmēr astoņas sekundes aiz Skujiņa finišēja lielā grupa, kuras galvgalī bija "Mitchelton-Scott" vienības austrāliešu riteņbraucējs Keilebs Evanss.

Šajā posmā sportistiem bija jāveic 197 kilometri ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem, no kuriem četri bija jāpieveic sacensību pēdējos 50 kilometros. Skujiņš distanci veica četrās stundās 52 minūtēs un 47 sekundēs.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ir kolumbietis Egans Bernals ("Sky"), kurš par 25 sekundēm apsteidz poli Rafalu Majku ("BORA-hansgrohe"). Savukārt Skujiņš, atpalikdams trīs minūtes un 31 sekundi, ir 23.pozīcijā.

Sprinteru ieskaitē latvietis ir ceturtais, bet aktīvāko braucēju vērtējumā ieņem otro vietu.

Velobrauciens septiņu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015.gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem un noslēgumā kopvērtējumā ierindojoties 33.vietā. Savukārt aizpērn viņš izcīnīja uzvaru sacensību piektajā etapā un kopvērtējumā bija 43.pozīcijā, bet pērn otrajā posmā smagi krita un lauza atslēgas kaulu.

Skujiņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi