Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš noslēdzis Dubaijas tūri; startējuši arī Bogdanovičs un Saramotins

Sestdien starptautiskās sacensības aizvadījuši kopumā trīs Latvijas elites šosejas riteņbraucēji. Dubai Tour daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā posmā 102. pozīcijā ierindojās Toms Skujiņš, bet par tūres uzvarētāju kļuva itālietis Elia Viviani. Māris Bogdanovičs finišēja 91. vietā International La Provence velobrauciena priekšpēdējā posmā, bet Aleksejs Saramotins startēja UCI 1. kategorijas sacensībās Spānijā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Dubai Tour” velobrauciens sestdien noslēdzās ar 129 kilometru garu noslēdzošo posmu bez lieliem kāpumiem. Pēc atrāvienu likvidēšanas, tapa skaidrs, ka uzvarētājs noskaidrosies pēdējos metros finiša spurtā. Pirms tā gan korekcijas ieviesa kritiens, kurā cieta “Cofidis” vienības braucēji ar Naseru Buanī priekšgalā. Šajā kritienā laiku zaudēja arī Marks Kavendišs, kuru uz finiša spurtu labākā pozīcijā centās aizgādāt komandas biedri no “Dimension Data”.

Lielisku sniegumu finiša spurtā demonstrēja “Katusha – Alpecin” vīri, no kuriem labāko desmitniekā bija trīs riteņbraucēji: Marsels Kitels, Marko Hallers un Riks Cābels. Uzvaru gan neviens no viņiem izcīnīt nespēja, jo izcils pēdējos metros bija kopvērtējuma līderis Elia Viviani, kurš izrāvu skaistu triumfu, nodrošinot panākumu arī kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja austrietis Hallers, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Īrijas komandas “Aqua Blue Sport” britu sportists Adams Blaits.

Toms Skujiņš noslēdzošajā posmā finišēja sekotāju grupā, tiekot ierindots 102. pozīcijā. Pēdējos trijos kilometros aizķeršanās gadījās abiem “Trek – Segafrdo” līderiem šajās sacensībās – Džonam Degenkobam un Nicolo Džakomo, kuri par uzvaru nepacīnījās, saņemot grupas laiku.

Kopvērtējumā Viviani par 12 sekundēm apsteidza Dānijas izlases un “Astana” komandas sportistu Magnusu Kortu Nīlsenu. Toms Skujiņš, kura uzdevums bija darbs komandas labā, tika ierindots 99. pozīcijā.

Spānijā tika aizvadīts 38. “Vuelta Ciclista a la Region de Murcia Costa Celida” viendienas velobrauciens (UCI 1. kategorija), kur starp dalībniekiem bija arī Latvijas pieredzējušais šosejas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins (“Bora – hansgrohe”). Sacensību dalībniekus sagaidīja 208 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance.

Uzvaru sacensībās guva pazīstamais spāņu riteņbraucējs no “Astana” komandas Leons Luiss Sančess, kurš par 15 sekundēm pārspēja leģendāro tautieti Alehandro Valverdi (“Movistar”). Trešo vietu ieguva klasiku speciālists Filips Žilbērs (“Quick – Step Floors”). Beļģis uzvarētājam zaudēja 2 minūtes un 15 sekundes.

No “Bora – hansgrohe” riteņbraucējiem visaugstāk ierindojās Austrijas riteņbraucējs Fēlikss Grosšartners, kuram 14. vieta (+00:05:16). Saramotins bija starp trīs ceturtdaļām dalībnieku, kuri finišu nesasniedza.'

Māris Bogdanovičs sestdien Francijā turpināja “International La Provence” velobraucienu. Otrajā posmā bija jāveic 144,5 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance. Latvieša pamatuzdevums bija iekļauties noteiktajā laika limitā, lai svētdien varētu sevi apliecināt sprinta etapā. Uzvaru smagajā etapā guva Gata Smukuļa komandas biedrs no “Delko Marseille Provence KTM” vienības Remijs Di Gregorio, kurš deviņu sportistu līderu grupas finišā pārspēja “Direcet Energie” riteņbraucēju Lilianu Kalmežānu, bet trešais bija Tonijs Galopins no “AG2R La Mondiale” vienības.

Bogdanovičs finišēja 91. vietā, 22 minūtes un 1 sekundi aiz uzvarētāja. Visaugstāk no dobelnieka pārstāvētās “Amore & Vita Selle SMP” sportistiem ierindojās šveicietis Kolins Stusī, kuram 16. vieta (+00:00:45).  Velobrauciens noslēgsies svētdien ar 166 kilometru garo noslēdzošo posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi