Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Federers 15.reizi karjerā sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers piektdien 15.reizi karjerā sasniedza Austrālijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālu.

Šveicietis, kurš turnīrā izlikts ar 17.numuru, pusotras stundas laikā ar 6-2, 6-4, 6-4 pārliecinoši uzvarēja čehu Tomāšu Berdihu, kuram turnīrā bija desmitais numurs.

Federers, kurš karjeras laikā ir izcīnījis četrus Austrālijas čempiona titulus, kopš 2002.gada tikai reizi nav spēlējis šī turnīra astotdaļfinālā, jo pirms diviem gadiem nespēja pārvarēt ceturto kārtu.

"Pirms spēles man nebija nekādu cerību, taču šoreiz izdevās pārsteigt pašam sevi," pēc mača atzina 17 reizes "Grand Slam" turnīros triumfējušais 35 gadus vecais Federers.

Astotdaļfinālā viņu gaida vēl viens grūts pārbaudījums japāņa Kei Nišikori personā. Turnīrā ar piekto numuru izliktais japānis trešajā kārtā bez lielām grūtībā ar 6-4, 6-4, 6-4 pieveica slovāku Lukāšu Lacko.

Savukārt pārsteigumu sarūpēja brits Denjels Evanss, kurš ar 7-5, 7-6 (7:2), 7-6 (7:3) uzvarēja mājinieku cerību Bernardu Tomiču, kurš turnīrā bija izlikts ar 27.numuru.

LETA jau ziņoja, ka piektdien pasaules tenisa rangu līderi Endijs Marejs un Angelika Kerbere bez lielām problēmām sasniedza astotdaļfinālus.

Vīru vienspēļu turnīra favorīts Marejs no Lielbritānijas, trešās kārtas cīņā ar 6-4, 6-2, 6-4 uzvarēja amerikāni Semu Kveriju, kurš rangā atrodas 31.pozīcijā.

Marejs, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā piecas reizes spēlējis finālā, taču pie titula tā arī nav ticis, ceturtajā kārtā tiksies ar Mišu Zverevu no Vācijas, kurš ar 6-1, 4-6, 6-3, 6-0 pieveica Maleku Jaziri no Tunisijas.

Iepriekšējā spēlē Marejs nedaudz pamežģīja potīti, kura piektdien nedaudz sāpējusi, taču neko daudz pasaules ranga līdera sniegumu neiespaidoja. "Labā potīte nedaudz sāpēja, tāpēc sākumā bija pārāk saspringts, tomēr cīņas gaitā iespēlējos," sacīja britu tenisists.

"Spēle nebija viegla, jo Sems Kverijs pirmajā setā veica ļoti labus sitienus," atzina Marejs, kurš pirmā seta astotajā geimā, esot iedzinējos ar 3-4, atspēlēja grūtu breikbumbu.

Tikmēr ranga 50.vietā esošais Miša Zverevs pirmo reizi karjerā sasniedzis "Grand Slam" turnīra ceturto kārtu.

Vēl piektdien panākumu izcīnīja turnīrā ar ceturto numuru izliktais šveicietis Stens Vavrinka, kurš ar 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (9:7) uzvarēja serbu Viktoru Troicki.

Vavrinka astotdaļfinālā tiksies ar itāli Andreasu Sepi, kurš ar 4-6, 6-4, 7-6 (7:1), 7-6 (7:2) pārspēja beļģi Stīvu Darsī.

Sacensības turpina arī ar 12.numuru izliktais francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga. Viņš četru setu sīvā cīņā ar 7-6 (7:4), 7-5, 6-7 (8:10), 6-3 uzvarēja amerikāni Džeku Soku, kurš turnīrā bija izlikts ar 23.numuru. Tsonga nākamajā kārtā tiksies ar Evansu.

Tikmēr WTA pasaules ranga līdere Kerbere, kura aizstāv pērn izcīnīto turnīra uzvarētājas titulu, trešās kārtas cīņā ar 6-0, 6-4 pārliecinoši uzvarēja ranga 58.raketi Kristīnu Plīškovu no Čehijas.

"Man bija jākoncentrējās līdz pēdējai izspēlei, jo Plīškovai ir spēcīga serve un labs sitiens," pēc uzvaras bilda ranga līdere, kurai pirmajās divās kārtās uzvaras gūšanai bija nepieciešami trīs seti.

Kerbere, kura var kļūt par pirmo tenisisti pēc Viktorijas Azarenkas, kura veiksmīgi aizstāvējusi Austrālijas čempiones titulu, astotdaļfinālā tiksies ar amerikānieti Koko Vandeveju, kura savukārt smagā cīņā ar 6-4, 3-6, 7-5 pieveica kanādieti Eižēniju Bušāru.

Ceturtajā kārtā iekļuva arī divas Krievijas tenisistes. Turnīrā ar astoto numuru izliktā Svetlana Kuzņecova grūtā spēlē ar 6-4, 5-7, 9-7 uzvarēja bijušo ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas, bet turnīra 24.rakete Anastasija Pavļučenkova ar 7-5, 4-6, 6-3 pārspēja Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas, kura bija izlikta ar 11.numuru.

Sacensības turpina arī pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa, kura ar 6-1, 6-0 sagrāva ķīnieti Jinjinu Duaņu. Viljamsa astotdaļfinālā spēlēs pret Monu Bartelu no Vācijas, kura ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarēja austrālieti Ešliju Bārtiju.

LETA jau ziņoja, ka piektdien trešās kārtas cīņā Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova ar 4-6, 2-6 zaudēja pasaules ranga septītajai raketei Garvinjai Mugurusai no Spānijas, kur nākamajā kārtā spēlēs pret Soranu Kirstju no Rumānijas.

Savukārt Aļona Ostapenko trešās kārtas spēlē sestdien mērosies spēkiem ar ranga piekto numuru Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu uzsākt februārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi