Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gulbim minimāls kāpums ATP rangā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā pakāpies par vienu vietu un tagad ieņem 123. pozīciju, kamēr Mārtiņš Podžus zaudējis piecas vietas un pašlaik atrodams 438. pozīcijā.

Gulbis aizvadītajā nedēļā ATP rangā spēja saglabāt tā brīža pozīciju (124. vieta), lai arī nedēļu iepriekš piedzīvoja zaudējumu Vankūveras Challenger turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 3-6, 2-6 pret japāni Go Soedu. Tieši pirms nedēļas Gulbis 70. minūšu laikā piedzīvoja zaudējumu US Open turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad ar 2-6, 1-6 piekāpās vēl vienam japānim Josuki Vatanuki, kurš reitingā tobrīd ieņēma 228. pozīciju. Neraugoties uz blāvo sniegumu pēdējos divos turnīros, Latvijas vīru tenisa pirmā rakete šajā nedēļā ATP rangā pakāpies par pozīciju, ieņemot 123. vietu.

Piecu vietu kritumu piedzīvojis Podžus, ieņemot 438. pozīciju, bet par četrām vairāk zaudējis Artūrs Lazdiņš, kurš atrodas dalītā 1537. vietā. Šādu pašu pozīciju ieņem arī Jānis Podžus, kuram rangā 30 vietu kritums, kamēr Mārtiņš Rocēns zaudējis 13 vietas un pašlaik atrodams dalītā 1584. pozīcijā.

Vadošajā desmitniekā pirmajā vietā joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, kurš par nedaudz vairāk nekā 3500 punktiem apsteidz Rafaelu Nadalu no Spānijas. Trešais ir šveicietis Rodžers Federers, viņam seko Dominīks Tīms no Austrijas, bet labāko pieciniekā otro nedēļu karjerā pēc uzvaras Sinsinati ATP Masters 1000 turnīrā iekārtojies krievs Daniils Medvedevs.

Sestais aizvien ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, tālāk seko japānis Kei Nišikori, bet grieķis Stefans Cicips ir astotais. Labāko desmitnieku noslēdz krievs Karens Hačanovs un Roberto Bautista Aguts no Spānijas, kurš pagājušajā nedēļā pirmo reizi iekļuva starp desmit labākajiem pasaules tenisistiem.

Uzvaru Vinstonas-Seilemas ATP World Tour 250 turnīrā pirms šonedēļ gaidāmā US Open izcīnīja Polijas tenisists Huberts Hurkačs, kurš svētdien finālā ar rezultātu 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja francūzi Benuā Pēru. Hurkačs svētdien rangā bija 41. vietā, bet šonedēļ jau pakāpies par piecām pozīcijām, kamēr Pērs no 30. pacēlies uz 26. vietu.

22 gadus vecajam Hurkačam šis ir pirmais ATP tituls. Iepriekšējo reizi kāds no poļiem ATP tūres titulu ieguva tālajā 1982. gadā, kad Čikāgas turnīrā uzvarēja Vojteks Fibaks.

Savukārt dubultspēlēs vadošā Latvijas tenisista godu saglabājis M. Podžus, kurš nezaudējis pozīcijas, ieņem 390. vietu, bet Gulbim, tāpat kā vienspēlēs, izdevies pacelties par vietu, ierindojoties 437. pozīcijā. Tikmēr J. Podžus zaudējis sešas vietas (ATP 567.), kamēr Lazdiņš noslīdējis par piecām (ATP 1023.). Tikmēr Rocēns un Artūrs Kuļibaba pozīcijas saglabājuši, ieņemot attiecīgi dalītu 1640. un 1962.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi