Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Gulbis apstājas Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā; piedzīvos kritumu rangā

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien sezonas trešā Grand Slam turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmās kārtas mačā ar rezultātu 1-6, 6-7 (12:14), 2-6 zaudēja argentīnietim Leonardo Maijeram.

Gulbis ir planētas 92.rakete, bet viņa pretinieks ir ATP ranga 59.vietas īpašnieks.

Pērn Gulbis par ceturtās kārtas sasniegšanu nopelnīja 205 ATP ranga punktus, no kuriem šogad aizstāvējis vien desmit, tādējādi viņu gaida kritums rangā.

Maijers jau otrajā geimā tika pie breika iespējas, taču Gulbis atspēlēja breikbumbu, bet pie savas nākamās serves latvietis zaudēja, nonākdams iedzinējos ar 1-3. Piektajā geimā Latvijas pirmā rakete tika pie divām breikbumbām, kuras gan pretinieks atspēlēja, bet turpinājumā vēlreiz tika nobreikots. Sekojošajā geimā Maijers servēja par uzvaru setā un, nezaudēdams nevienu izspēli, panāca 6-1.

Arī otrais sets Gulbim iesākās neveiksmīgi - latvietis pie savas serves nonāca iedzinējos ar 15:40 un turpinājumā atspēlēja piecas breikbumbas, tomēr cieta neveiksmi. Tiesa, jau nākamajā geimā viņš pirmo reizi mačā nobreikoja pretinieku, uzreiz izlīdzinādams rezultātu. Nākamajos desmit geimos uzvarēja servētāji, Gulbim devītajā geimā atspēlējot divas breikbumbas.

Seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā Gulbis ar noīsināto sitienu panāca 6:4 un tika pie vismaz divām setbumbām. Taču dubultkļūda viņam liedza noslēgt setu pie savas serves, Maijeram panākot 6:6. Turpinājumā viņš tika pie vēl divām setbumbām, kas arī palika neizmantotas, turklāt argentīnietis guva divus punktus pēc kārtas un panāca 9:8. Arī viņš savas pirmās četras iespējas uzvarēt setu neizmantoja, bet ar piekto piegājienu panāca 14:12.

Arī trešajā setā Gulbis zaudēja savu pirmo servi, uzreiz nonākdams iedzinējos. Turpinājumā uzvarēja servētāji līda astotajā geimā Gulbis vēlreiz tika nobreikots, Maijeram panākot 6-2 un pieliekot punktu mačam.

Gulbis ar Maijeru iepriekš bija ticies divas reizes, turklāt tas notika sen - 2010.gadā abi tenisisti uzvaras dalīja uz pusēm.

Gulbja labākais sasniegums Vimbldonas čempionātā ir ceturtā kārta, ko izdevās sasniegt pērn, kamēr 32 gadus vecais Maijers šajā turnīrā nav ticis tālāk par ceturto kārtu, kas vienīgo reizi tika sasniegta 2014.gadā. Pagājušajā gadā viņš apstājās pirmajā kārtā.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists aizvada neveiksmīgi sezonu, jo viņš 26 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir sešu zaudējumu sērija. Vēl pagājušajā nedēļā viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Karjeras laikā Maijers ieguvis divus ATP titulus, turklāt abi bijuši ATP World Tour 500 sērijas sacensībās Vācijas pilsētā Hamburgā 2014. un 2017.gadā. Šosezon argentīnietis ar augstvērtīgiem sasniegumiem nav izcēlies, bet kopumā pasaules tūrē, skaitot arī kvalifikāciju, guvis 14 uzvaras un piedzīvojis 15 zaudējumus.

Pirmdien pirmās kārtas spēles sieviešu turnīrā aizvadīs Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi