Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Halepa, V.Viljamsa un Kvitova pārvar Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu

French Open fināliste Simona Halepa (att.), kā arī kādreizējas čempiones Venusa Viljamsa un Petra Kvitova, pirmdien pārvarēja Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pirmo kārtu.

Pasaules otrā rakete Halepa, kurai ir labas izredzes pēc sacensībām kļūt par ranga līderi, ar 6-4, 6-1 pārspēja Jaunzēlandes tenisisti Marinu Erakoviču, kura rangā atrodama 129.pozīcijā.

Halepa pirmā seta piektajā geimā nobreikoja pretinieci, ar ko vēlāk pietika, lai uzvarētu ar 6-4. Savukārt otrajā setā viņa lauza visas četras Erakovičas serves, kamēr pati zaudēja vienu savēju, droši uzvarot ar 6-1.

25 gadus vecā Halepa jūnijā Francijas atklātā čempionāta finālā zaudēja Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko. Viņa karjeras laikā izcīnījusi 15 titulus, taču vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt kādā "Grand Slam" turnīrā, kaut 2014.gadā un arī šogad spēlējusi "French Open" finālā.

Vimbldonā viņa 2014.gadā sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās ceturtdaļfinālā.

Ja rumāniete būtu uzvarējusi "French Open" turnīrā vai pēc tam notikušajā Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, viņa kļūtu par pasaules ranga līderi, tomēr šobrīd atrodas otrajā pozīcijā aiz vācietes Angelikas Kerberes, kura jau ilgu laiku nedemonstrē atzīstamu sniegumu.

Vimbldonā Kerebrei jāaizstāv pērn par finālu iegūtie 1300 punkti, kamēr Halepai 430 punkti, bet čehietei Karolīnai Plīškovai, kura 2016.gadā apstājās otrajā kārtā, tikai 70 punkti. Pirms turnīra sākuma Kerberei bija 115 punktu pārsvars pār Halepu un 180 punktu pārsvars pār Plīškovu.

Tikmēr pieckārtēja šī turnīra čempione V.Viljamsa, kura rangā ieņem 11.vietu, pirmajā kārtā ar 7-6 (9:7), 6-4 apspēlēja beļģieti Elisu Mertensu, kura rangā atrodama 54.pozīcijā.

Vecākā no māsām Viljamsām piecus no saviem septiņiem "Grand Slam" tituliem ieguvusi tieši Vimbldonā. V.Viljamsa iepriekšējo reizi Vimbldonā triumfēja 2008.gadā, bet pēc tam amerikāniete pie "Grand Slam" vienspēļu tituliem nav tikusi.

Viljamsa jūnija sākumā iekļuva autoavārijā, kā rezultātā gāja bojā 78 gadus vecs vīrietis. Pēc mača preses konferencē, kad žurnālists viņai uzdeva jautājumu par šo negadījumu, tenisiste nespēja valdīt emocijas un sāka raudāt.

"Nav vārdu, lai pateiktu, cik izmisusi jūtos. Man pilnīgi nav ko teikt. Tas ir...," teica Viljamsa, kura uz brīdi atstāja preses konferences telpu, bet pēc tam tajā atgriezās. "Šajā laikā (pēc negadījuma) esmu ļoti daudz spēlējusi tenisu, ir labi būt kortā. Teniss vēl joprojām ir mana dzīves jēga, tas man sniedz prieku. Šis ir mans divdesmitais Vimbldonas turnīrs. Nekad nebiju domājusi, ka tik daudz nospēlēšu."

Savukārt divkārtēja šī turnīra uzvarētāja Petra Kvitova, kura rangā ieņem 12.vietu, ar 6-3, 6-4 apspēlēja Zviedrijas pirmo raketi Juhannu Lāšoni (WAT 53.).

Kvitovai šis ir trešais turnīrs pēc smagās rokas traumas, ko viņa guva pēc zagļa uzbrukuma. Francijas atklātajā čempionātā viņa apstājās otrajā kārtā, bet Birmingemas WTA "Premier" turnīrā izcīnīja uzvaru.

Kvitova Vimbldonā triumfējusi 2011. un 2014.gadā, un šie ir viņas vienīgie "Grand Slam" tituli.

Pirmdien lietus dēļ mači uz pusstundu tika pārtraukti, bet ja laika apstākļi nepasliktināsies, šodien Vimbldonas atklāto čempionātu uzsāks arī Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Anastasija Sevastova. Ar 13.numuru izliktajai Ostapenko pēc nozīmes ceturtajā kortā jāaizvada duelis pret Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas, bet ar 18.numuru izliktajai Sevastovai 17.kortā gaidāma cīņa pret Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu. Abām Latvijas tenisistēm būs ceturtās cīņas savos kortos, kur patlaban trešajos mačos vīru vienspēlēs rit otrie seti.

Savukārt vīru turnīrā Ernestam Gulbim otrdien pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar veterānu Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi