Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Marcinkēviča apstājas Jūrmalas WTA International otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkēviča ceturtdien Jūrmalas WTA International jeb Baltic Open otrās kārtas spēlē ar rezultātu 1-6, 6-4, 2-6 zaudēja Krievijas tenisistei Anastasijai Potapovai.

Marcinkēviča rangā ieņem 223. vietu un turnīrā piedalās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, kamēr Potapova ir reitinga 64. pozīcijā.

Marcinkēviča pirmo reizi karjerā pārvarējusi WTA turnīru pirmo kārtu. Par šo sniegumu viņa nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, kas ļaus pietuvoties karjeras rekordam reitingā.​

Marcinkēviča maču iesāka nervozi, zaudējot jau savu pirmo servi. Sekojošajā geimā viņa nobreikoja pretinieci, taču seta turpinājumā pieļāva vairākas kļūdas un nespēja atrast pretargumentus, piekāpdamās ar 1-6.

Tāpat viņa zaudēja savu pirmo servi arī otrajā setā, bet uzreiz "tīri" nobreikoja pretinieci. Savu servi Latvijas tenisiste sāka ar eisu, taču tam sekoja dubultkļūda un vēlāk arī zaudēta serve. Salīdzinot ar pirmo setu, izspēles kļuva garākas un Marcinkēviča izrādīja lielāku pretestību Potapovai. Astotajā geimā mača favorīte tika nobreiktota, Marcinkēvičai panākot neizšķirtu pa geimiem 4-4. Turpinājumā mājiniece saglabāja augsto spēles tempu un desmitajā geimā pie pretinieces serves tika pie setbumbas. Pirmā no tām tika atspēlēta, bet ar otro mēģinājumu Marcinkēviča panāca 6-4 un izšķirošo setu.​

Trešā seta trešajā geimā Marcinkēviča pēc izvirzīšanās vadībā ar 40:15 zaudēja savu servi, bet sekojošajā geimā tikai centimetri šķīra viņu no pretinieces nobreikošanas un rezultātu izlīdzināšanas. Neveiksmju sērija turpinājās arī piektajā geimā, kurā tika zaudēta sava serve, kā rezultātā Potapova bija vadībā jau ar 4-1. Tiesa, jau nākamajā geimā viņa ar breiku atstāja pretinieci uz nulles, taču nenosargāja savu servi, kas deva Potapovai iespēju servēt par uzvaru mačā. Savu iespēju krieviete izmantoja un maču noslēdza ar uzvaru trešajā setā - 6-2.​

Abas tenisistes iepriekš turnīros nav tikušās.

Marcinkēviča pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja krievieti Kamillu Rahimovu (WTA 310.), izcīnot savu pirmo panākumu WTA sacensību pamatturnīros, kamēr Potapova ar 6-2, 6-3 pārspēja Barbaru Hāsu no Austrijas (WTA 164.).

Potapovas 64.vieta WTA rangā ir viņas rekords, bet šosezon 29 mačos gūti 15 panākumi. Veiksmīgākais turnīrs krievietei bija februārī, kad Budapeštas International raudzes turnīrā izdevās aizkļūt līdz pusfinālām, kurā ar 0-6, 2-6 piedzīvots zaudējums čehietei Mārketai Vondrušovai.

Savukārt Marcinkēviča šosezon startējusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres sacensībās, kur Itālijā notikušajā Brešas W60 turnīrā latviete sasniedza finālu. Viņa šosezon uzvarējusi sešās no 12 spēlēm.

Neviena no tenisistēm savā karjerā nav izcīnījusi WTA vienspēļu titulus, bet dubultspēlēs Potapova triumfējusi divas reizes, pēdējo no tituliem izcīnot pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Šveicē notikušajā Lozannas International raudzes turnīrā.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sasniedza ceturtdaļfinālu, kamēr Aļona Ostapenko vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā. Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja latvietes Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra ONE SGM, bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

Baltic Open turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

(papldināta visa ziņa un virsraksts)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi