Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Meitas talantu pamanīja jau agrā bērnībā

Spožu un paliekošu ierakstu Latvijas sporta vēsturē 10. jūnijā veica divdesmit gadu vecā tenisiste Aļona Ostapenko. Uzvara vienā no četriem prestižākajiem tenisa turnīriem – Francijas atklātajā čempionātā – sagādāja līdzjutējiem neaizmirstamus prieka brīžus un pārsteidza daudzus visā plašajā pasaulē. Ostapenko vārds joprojām tiek locīts ietekmīgāko mediju slejās. Desmit dienu pēc lielā panākuma Dienai bija vienreizēja iespēja garākā sarunā iztaujāt Aļonas mammu Jeļenu Jakovļevu.

Ostapenko ģimenē pēc lielā notikuma – Aļonas uzvaras Francijas atklātajā čempionātā – krasas pārmaiņas ir jūtamas?

Tā īsti vēl ne. Izjutām saviļņojošu sagaidīšanu lidostā, atbraukuši bija arī fani – tas tiešām mums bija negaidīti. Pēc tam nekas īpaši nav mainījies. Sarunas ar lielām kompānijām ir ieplānotas Vimbldonas turnīra pirmajā nedēļā.

Lielajām kompānijām, šķiet, patlaban būtu īstais laiks parakstīt reklāmas līgumus ar Aļonu, jo nākotnē viņas vērtība var ievērojami celties. Ir jau bijuši piedāvājumi?

Pagaidām konkrēti nevaru atbildēt, jo Latvijā tirgus jau ir mazs. Maz ir tādu, kuri šeit būtu ieinteresēti sponsorēt Aļonu. Lielās kompānijas bāzējas citviet pasaulē, bet pagaidām tiešām ir pagājis pārāk maz laika. Konkrētu piedāvājumu vēl nav, bet aģents strādā.

Cik liela nozīme profesionālajā tenisā ir aģentam?

Viņš sagatavo visus reklāmas līgumus. Lielās kompānijas sadarbojas ar aģentiem. Neviena kompānija pa tiešo ar sportistu nerunā.

Kā sauc aģentu?

Ugo Kolombīni pēc tautības ir itālis. Viņš bija aģents del Potro (Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro 2009. gadā uzvarēja US Open), bet patlaban palīdz arī Endijam Marejam (pašreizējais ATP ranga līderis). Ar Aļonu viņš strādā jau kopš vienpadsmit gadu vecuma. Šogad līgumsaistības ar aģentu beigsies. Mums ir piedāvājumi no citām kompānijām, arī lielām aģentūrām, tāpēc skatīsimies, kā rīkoties – sadarbību turpināt vai kaut ko pamainīt. 

Teniss kā komerciālais sporta veids nav īsti bijis atbalstīts no Latvijas Olimpiskās vienības puses. Par to nav bijis aizvainojums?

Ir bijis un tāds ir joprojām, jo nav izstrādāti atbilstoši kritēriji. Sevastovas nav LOV sastāvā, tāpat arī Ernesta (Gulbja) nav. Aļona ir B sastāvā. Uzvara Grand Slam ir pielīdzināma pasaules čempionātam, bet tenisa lielākie turnīri netiek ņemti vērā, nosakot LOV sastāvu. Man tas liekas jocīgi. Es ceru, ka pēc šī panākuma kritērijus pārskatīs. 

Tagad uz viņu būs papildu spiediens. Ko varam sagaidīt Vimbldonā?

Man liekas, ka viņa pati vēl neapzinās, ko ir izdarījusi. Aļonai joprojām ir sajūta, ka ir uzvarēts turnīrs, bet tā apmērus viņa tā īsti vēl neapjauš. Protams, viņa varēs uzvarēt vēl vienu Grand Slam, bet es domāju, ka tas nebūs tik ātri. Patlaban viņa ir piekususi.

Kāds ir mērķis sezonas otrajai pusei?

Sezonu gribam pabeigt labāko astoņniekā, lai tiktu uz noslēguma Masters turnīru.

Tālākā nākotnē – būt pasaules ranga pirmajam numuram?

Ja viņai tagad vaicātu, tad Aļona teiktu, ka grib vinnēt vēl vienu Grand Slam. Pēc tam jau būtu mērķis uzvarēt visus četrus Grand Slam turnīrus. Ja izdotos to paveikt, tad viņa arī būtu ranga pirmais numurs

Visu sarunu ar tenisistes mammu Jeļenu Jakovļevu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi