Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko Parīzē pirmo reizi karjerā sasniedz Grand Slam astotdaļfinālu; pretiniekos spēcīgā Stosura

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā piektdien ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas pārstāvi Ļesju Curenko, pirmoreiz karjerā sasniedzot ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu Grand Slam turnīrā.

Latvijas tenisiste par ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu tikusi pie 240 WTA punktiem, kas ļaus veikt kāpumu pasaules rangā.

Nākamajā mačā Ostapenko tiksies ar sacensību 23.numuru Samantu Stosuru no Austrālijas (pasaules rangā atrodas 22.pozīcijā), kura ir 2010.gada šī turnīra fināliste un vēl tikai pagājušajā gadā spēlēja pusfinālā.

Jau sestdien starp sieviešu vienspēļu turnīra labākajām 16 sportistēm iespēja iekļūt būs arī šī brīža Latvijas pirmajai raketei Anastasijai Sevastovai, kura spēlēs pret vien ranga 290.pozīcijā esošo Horvātijas tenisisti Petru Martiču.

Jau no paša mača ievada laukumā dominēja Ostapenko, ļoti ātri izvirzoties vadībā ar 5-0. Līdzīgākais bija trešais geims, kurā viņa lauza Curenko servi ar ceturto breikbumbu, bet pārējos četros seta geimos ukrainiete kopā uzvarēja vien četrās izspēlēs. Kaut turpinājumā Curenko spēja lauzt Latvijas tenisistes servi, uzreiz nākamajā geimā Ostapenko noslēdza setu, kas ilga vien 22 minūtes.

Otrā seta ievadā pirmajos divos geimos Ostapenko uzvarēja tikai vienā izspēlē, tomēr pēc tam cīņa atkal izlīdzinājās. Ostapenko panāca 2-2, bet piektajā geimā atkal zaudēja savu servi. Kopumā otrajā setā septiņos no desmit geimiem uzvarēja serves uzņēmēja, Latvijas sportistei izšķirošo minimālo pārsvaru panākot septītajā geimā, kad spēja noturēt savu servi.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodama 47.vietā, kamēr viņas sāncense Curenko ir 42.pozīcijā, lai gan pēdējos pāris mēnešus spēlējusi diezgan nesekmīgi.

Viņas šogad savā starpā tikušās jau divas reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Marta sākumā Akapulko WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfināla spēlē Ostapenko cieta neveiksmi ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7). Šajā mačā Latvijas tenisistes sniegumu, iespējams, iespaidoja pirms dueļa pārciestais bites kodums. Savukārt otrajā mačā tieši pirms mēneša Latvijas tenisiste Prāgas WTA International sērijas turnīra pirmajā kārtā bija pārāka ar 6-4, 6-3. Pēcāk Ostapenko aizkļuva līdz šo sacensību pusfinālam.

Ostapenko šī gada Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas sīvā cīņā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja ranga 128.raketi Luisu Čiriko no ASV. Cīņa ilga vairāk nekā divas stundas un noslēgumā Latvijas tenisiste guva pirmo uzvaru karjerā šajā turnīrā.

Savukārt otrajā kārtā Ostapenko pārliecinoši ar 6-3 6-2 pieveica pagājušā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, otro reizi karjerā sasniedzot "Grand Slam" turnīra trešo kārtu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Tikmēr Curenko pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo tautieti Katerinu Kozlovu, bet otrajā kārtā Ukrainas pārstāve ar 6-2, 6-2 pārspēja Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu, kura ir planētas 40.rakete un kura pirmajā kārtā pieveica pasaules ranga līderi Angeliku Kerberi no Vācijas.

Ostapenko un Curenko pāra uzvarētāja Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar sacensību 23.numuru Samantu Stosuru no Austrālijas (pasaules rangā atrodas 22.pozīcijā) vai amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu, kura ir pasaules 117.rakete.

Ostapenko šosezon uz māla seguma spēlē ļoti sekmīgi, jo, skaitot arī kvalifikācijas mačus, viņa uz šī seguma tikusi pie 16 uzvarām 20 cīņās. Viņa šosezon uz māla sasniedza Čārlstonas WTA Premier turnīra finālu, kā arī iekļuva pusfinālā Prāgas WTA "International" sērijas turnīrā.

Francijas atklātais čempionāts līdz šim bija vienīgais Grand Slam turnīrs, kurā Ostapenko bija bez uzvarām, taču nu arī šis robs ir aizpildīts. Pamatsacensībās Parīzē viņa debitēja pērn, turklāt uzreiz bija starp izliktajām tenisistēm, bet vēl gadu iepriekš Ostapenko zaudēja kvalifikācijas pirmajā mačā.

Pirms šī gada Austrālijas atklātā čempionāta Ostapenko bija piecu zaudējumu sērija Grand Slam mačos, tomēr Melburnā viņa pamanījās pirmoreiz šāda līmeņa sacensībās tikt līdz trešajai kārtai, kur bija ļoti tuvu panākumam pret čehu zvaigzni Karolīnu Plīškovu. Savukārt piektdien Ostapenko pirmoreiz var tikt ceturtajā kārtā.

Tāpat Latvijas tenisiste šosezon spēlējusi Čārlstonas Premier turnīra finālā, kā arī sasniegusi pusfināla cīņas Oklendā un Prāgā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi