Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko pārvar US Open otro kārtu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien, pirmajā setā demonstrējot visai viļņveidīgu sniegumu, tomēr spēja izcīnīt uzvaru US Open turnīra otrās kārtas spēlē. Ranga 77. rakete Ostapenko ar 6-4, 6-3 sīvā cīņā pārspēja amerikānieti Elisoni Rīski, kura WTA rangā atrodama 36. vietā.

Jau pašā spēles sākumā Ostapenko aizstāvēja piecus breikpunktus, bet brīdi vēlāk krietni īsākā izspēlē lauza pretinieces servi, panākot 2-0. Arī turpinājumā izdevās vēl reizi nobreikot Rīski, iegūstot jau drošu vadību 4-0. Pārsvars gan ātri nonāca vien līdz 4-3, jo Latvijas tenisiste bieži kļūdījās servē un arī izspēlēs. Tāpat arī atlikušajos trīs setos spēlētājas lauza viena otras servi, tomēr šoreiz veiksmīgāka bija Ostapenko, realizējot trešo setbumbu - 6-4.

Zīmīgi, ka Ostapenko pirmajā setā pieļāva 11 dubultkļūdas un 28 reizes nepiespiesti kļūdījās.

Līdzīga spēle turpinājās arī otrajā setā, Ostapenko pēc garākas izspēles aizstāvēja savu servi, bet īsi pēc tam jau ieguva pārsvaru (2-0), tomēr arī Rīske atbildēja ar breiku, panākot 2-1. Piektajā geimā Riskei bija trīs breikpunktu iespējas, tomēr Ostapenko spēja atspēlēties, un abas tenisistes līdz astotajam geimam uzvarēja pie savas serves (4:3). Astotajā geimā otro breikpunktu ātri realizēja Ostapenko un brīdi vēlāk jau izservēja uzvaru 6-3.

Otrajā setā Latvijas tenisiste teju uz pusi samazināja dubultkļūdu skaitu, pieļaujot vairs tikai sešas (kopā 17), tomēr nepiespiestās kļūdas bija tikai par trim mazāk, kopumā izspēlēs tehnisku brāķi veicot 53 reizes.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Ostapenko par iekļūšanu trešajā kārtā nopelnīja 130 WTA reitinga punktus, atkārtojot pērnā gada sniegumu. Divas uzvaras viņai bija arī gadu iepriekš, bet ceturtajā kārtā tā arī nav izdevies iekļūt. Divi panākumi US Open ir labākais Ostapenko sniegums šīs sezonas Grand Slam turnīros.

Trešajā kārtā Ostapenko būs jātiekas ar amerikānieti Kristiju Anu (WTA 141.), kura saņēmusi sacensību rīkotāju speciālo ielūgumu. Ana pirmajā kārtā negaidīti apturēja Svetlanu Kuzņecovu (WTA 63.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi