Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko pēc triumfa French Open atgriežas kortā ar uzvaru Īstbornā

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Īstbornas WTA Premier sērijas turnīra otrās kārtas spēlē pirmdien ar 6-3, 0-6, 6-4 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro. Latvijas pirmajai raketei šīs ir pirmās sacensības pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā. Par otrās kārtas pārvarēšanu viņa nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Ostapenko spēli iesāka tādā pašā ritmā, kā uzvarēja Francijas atklātā čempionāta finālu. Pirmajos četros geimos uzvarēja servētājas, bet piektajā Ostapenko tīri nobreikoja pretinieci. Lai gan nākamajā geimā spāniete revanšējās, tomēr Latvijas tenisiste vēl divas reizes lauza Svaresas-Navarro servi, setā uzvarot ar 6-3.

Tiesa, nākamajā setā pieredzējusī Spānijas tenisiste lauza cīņas gaitu. Ostapenko zaudēja visas savas serves, nonākot iedzinējos ar 0-5. Pēc piektā geima viņa pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, bet, atgriežoties kortā, nespēja lauzt pretinieces servi un cieta "sauso" zaudējumu setā.

Pēc smagā zaudējuma otrajā setā Ostapenko atguva pārliecību un trešajā setā vinnēja pirmos divus geimus, tīri atņemot spānietei servi. Turpinājumā Svaresa-Navarro revanšējās, taču sestajā geimā Ostapenko vēlreiz nobreikoja pretinieci. Nākamajā geimā Spānijas tenisiste ieguva divas breikbumbas, taču Ostapenko savu servi nosargāja un panāca 5-2.

Turpinājumā, zaudējot tikai vienu izspēli, Svaresa-Navarro samazināja Ostapenko pārsvaru līdz diviem geimiem, bet devītajā geimā Latvijas tenisistei bija iespēja servēt par uzvaru mačā, taču viņai tas neizdevās un tika ciests zaudējums pie savas serves. Pārtraukumā viņas trenere Anavela Medina Garrigesa mudināja Ostapenko spēlēt agresīvi savu spēli, kas desmitajā geimā nesa augļus, Ostapenko ar pārliecinošu breiku panākot 6-4 un svinot panākumu mačā.

Ostapenko ar Svaresu-Navarro pirms tam bija spēkojusies divas reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Pirmā tikšanās bija uz zālāja seguma 2015.gadā, kad Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā Latvijas pārstāve bija pārāka ar 6-2, 6-0. Tobrīd Svaresa-Navarro pasaules rangā atradās augstajā devītajā vietā. Latvijas sportistei tas bija pirmais panākums pret WTA ranga pirmā desmitnieka spēlētāju.

Savukārt otrā savstarpējā cīņa bija pērnā gada sākumā, kad Ostapenko Dohas WTA Premier turnīra finālā cieta zaudējumu ar 6-1, 4-6, 4-6.

Trešajā kārtā Ostapenko iespējama tikšanās ar sacensību piekto numuru Džoannu Kontu vai Soranu Kirstju no Rumānijas.

Top komentāri

amis
a
Apsveicu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi