Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko pēc uzvaras: Nenoliedzami, es vēlos atgriezties atpakaļ virsotnē

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko vēloties atgriezties sportisko sasniegumu virsotnē, pēc pirmdien izcīnītās uzvaras Toronto WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā sacensību organizatoriem teica sportiste.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Ostapenko otrdien Toronto WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 droši pārspēja francūzieti Karolīni Garsiju, pirmo reizi karjerā iekļūstot šo sacensību otrajā kārtā.

"Tas bija smags mačs. Šī sezona kopumā man bijusi ļoti smaga, tāpēc katra izcīnītā uzvara nāk par labu man un manai pārliecībai," pēc uzvaras sarunā ar turnīra organizatoriem teica Ostapenko. "Nenoliedzami, ka es vēlos atgriezties atpakaļ virsotnē."

Tenisiste arī bija gana apmierināta ar savu sniegumu.

"Domāju, ka spēle caurmērā bija laba, ņemot vērā, ka tā bija tikai pirmā kārta," piebilda sportiste. "Spēle gāja kā pa kalniem, bet domāju, ka nospēlēju labi."

Ostapenko pirmo reizi šajā turnīrā sasniedza otro kārtu, bet neraugoties uz nedaudzajām uzvarām vienspēlēs, pirms došanās uz Toronto viņa iepriekšējo divu turnīru dubultspēlēs aizkļuva līdz finālam.

"Dubultspēles es cenšos izmantot kā treniņu, jo tā ir vēl viena spēle. Mačos ir spiediens līdzīgi kā vienspēlēs," teica Ostapenko. "Šajās spēlēs tu vari turpināt piestrādāt pie niansēm. Es izbaudu dubultspēles un spēlēju gan ar meitenēm, gan jauktajos pāros. Spēlējam kopā, jo mums ir jautri uz korta un, manuprāt, tas ir lieliski."

Nākamajā kārtā latvietei būs jāspēlē ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku (WTA 9.) vai krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.). Baltkrievijas tenisiste turnīrā izsēta ar devīto numuru.

"Nekad neesmu spēlējusi pret Arinu. Manuprāt, viņa ir lieliska spēlētāja, kura spēcīgi sit pa bumbiņu, tāpēc mačs varētu būt diezgan agresīvs. Vēlos to izbaudīt, tāpat kā šodienas spēli," pretinieci raksturojas Ostapenko, kura neslēpa, ka Pavļučenkovas teniss viņai neesot svešs. "Pret viņu esmu spēlējusi vairākas reizes. Pēdējā no tām bija šogad Madridē. Caurmērā zinu, kā viņa spēlē. Arī viņa spēlē lielisku tenisu, spēcīgi sitot pa bumbiņu, tomēr es vairāk centīšos koncentrēties uz savu sniegumu."

Latvijas tenisiste ar pasaules devīto raketi vienspēlēs nav tikusies ne reizi, bet dubultspēlēs piedzīvoti divi zaudējumi. Tikmēr pret Pavļučenkovu kopumā aizvadītas četras spēles, izcīnot trīs uzvaras, tostarp vienu arī šogad Madridē uz māla. Zīmīgi, ka vienīgais zaudējums Krievijas sportistei bija šogad uz cietā seguma Sanktpēterburgā.

Tāpat Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kurā spēlē vienā pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. Abām tenisistēm otrdien ap plkst.18 pēc Latvijas laika paredzēta pirmās kārta cīņa ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 25.) un Karolīnu Pliškovu no Čehijas (WTA 3.).

Ostapenko pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur apstājās pirmajā kārtā. 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet kopumā šosezon viņa izcīnījusi 13 uzvaras un piedzīvojusi 19 neveiksmes.

Latvijas tenisiste Coupe Rogers turnīrā trīs gadus pēc kārtas apstājās pirmajā kārtā, līdz ar to viņa šogad jau nopelnījusi vairāk punktu nekā gadu iepriekš.

Turnīrā piedalīsies arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kura turnīrā izlikta ar desmito numuru. Viņai pirmajā kārtā bija paredzēta cīņa ar ukrainieti Ļesju Curenko (WTA 34.), tomēr pretiniece atteicās no dalības turnīra. Līdz ar to Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikācijas "laimīgo zaudētāju" ķīnieti Šuaju Džanu (WTA 35.).

Arī Sevastova piedalīsies dubultspēlēs, kur spēkosies vienā pārī ar amerikānieti Sofiju Keninu (WTA 28.).

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Brīnos, kā latvju valodas tīrības sargi nav centušies sakropļot arī šīs tenisistes vārdu un uzvārdu , kuru visi vēl joprojām izrunā ar uzsvaru uz otro zilbi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi