Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko Sanktpēterburgas WTA turnīru sāks pret šveicieti Fēgeli

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko šonedēļ notiekošā Sanktpēterburgas WTA Premier sērijas turnīra pirmajā kārtā sacentīsies ar ranga otrajā simtā esošo šveicieti Štefaniju Fēgeli, noskaidrojās pirmdien notikušajā papildizlozē.

Pamatturnīra izloze risinājās sestdien un tad kļuva zināms, ka Ostapenko pamatturnīru sāks ar kādu no kvalifikācijas uzvarētājām, bet pirmdien viņai papildus tika ielozēta Fēgele.

Ostapenko WTA rangā ir 33.vietā, šonedēļ sasniedzot jaunu karjeras rekordu, bet Fēgele rangā atrodama 114.pozīcijā. Abu tenisistu savstarpējais mačs risināsies otrdien.

Tenisistes līdz šim savā starpā tikušās divas reizes, turklāt abas uzvarējusi Fēgele. Vispirms 2015.gada jūlijā Francijā notikušā Kontreksevilas ITF 100 000 sērijas turnīra otrajā kārtā Ostapenko spraigā otrās kārtas duelī zaudēja uz māla seguma ar 3-6, 6-1, 6-7 (3:7), bet pāris mēnešus vēlāk uz cietā seguma kortiem cieta neveiksmi ar 3-6, 6-7 (1:7) Lincas WTA International sērijas turnīra kvalifikācijā. Ja pirmās cīņas laikā WTA rangā augstāk bija Fēgele, otrajā duelī jau Ostapenko bija favorīte un atradās vairāk nekā 80 vietas virs pretinieces.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājai pretim stāsies ar otro numuru izliktā slovākiete Dominika Cibulkova, kura WTA rangā atrodama piektajā pozīcijā un no pirmās kārtas ir atbrīvotas.

Tāpat Ostapenko pārī ar polieti Alicju Rosolsku piedalīsies dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā spēkojoties pret rumānieti Raluku Olaru un Olgu Savčuku no Ukrainas, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Iepriekš šogad Austrālijā notikušā Hobārtas WTA International sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pārī ar Luksemburgas pārstāvi Mendiju Minellu piekāpās Olaru un Savčukai ar 4-6, 2-6.

Pagājušo gadu Ostapenko noslēdza ar sešu zaudējumu sēriju, tomēr šo sezonu viņa iesākusi ļoti sekmīgi, jo vispirms Oklendas WTA International sasniedza pusfinālu, bet sekojošajā Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz trešajai kārtai, kurā ļoti dramatiskā trešajā setā zaudēja spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai.

Pērn Ostapenko Sanktpēterburgā jau pirmajā kārtā zaudēja beļģietei Janīnai Vikmairai, līdz ar to ranga punkti viņai šoreiz nav jāaizstāv. Tomēr februāris sportistei būs ļoti svarīgs, jo pērn viņa šajā mēnesī tika līdz finālam prestižajā Dohas WTA "Premier" turnīrā, saņemot 585 punktus, bet kopā viņa pēdējos 12 mēnešos nopelnījusi 1425 punktus.

Fēgele 2013.gadā WTA rangā bija pakāpusies līdz 42.pozīcijai, bet pērn viņas labākais rezultāts bija pusfināla sasniegšana WTA turnīrā Stambulā. Šo sezonu šveiciete iesākusi veiksmīgi un vispirms pārvarēja kvalifikāciju Ķīnā notikušajā Šeņdžeņas WTA International sērijas turnīrā, bet pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā bija labākā trijās kvalifikācijas kārtās un arī pamatturnīra pirmajā mačā, turpinājumā piekāpjoties vienīgi nākamajai finālistei Venusai Viljamsai. Savukārt Sanktpēterburgas turnīra kvalifikācijā viņa nedēļas nogalē guva vēl trīs uzvaras.

Šogad sportiste spējusi uzvarēt divas konkurentes no pirmā simta - Australian Open pirmajā kārtā viņa pārspēja tobrīd ranga 77.pozīcijā esošo japānieti Kurumi Naru, bet Sanktpēterburgas kvalifikācijas otrajā mačā bija pārāka pār čehieti Denisu Allertovu, kura tobrīd vēl bija 90.pozīcijā.

Zīmīgi, ka tenisistes, kas rangā atrodas labāko četrdesmitniekā, Fēgele nav spējusi uzvarēt kopš 2014.gada.

Kā ziņots, Ostapenko šonedēļ WTA rangā ir vienu pozīciju aiz Latvijas tenisa pirmās raketes Anastasijas Sevastovas. Viņa pirmdien Taipejas WTA International sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-0, 6-4 apspēlēja otrā simta lejasgalā esošo japānieti Miju Kato, kura iepriekšējā nedēļā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Nākamajā nedēļā Tallinā notiks Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs, kurā Latvijas izlasei palīdzēs Ostapenko, bet Sevastova atkal nespēlēs. Sevastova Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad bija vien 19 gadus veca.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi