Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko sasniedz dubultspēļu pusfinālu Čārlstonā, iekļūs ranga TOP 50

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien sasniedza pusfinālu Čārlstonas WTA Premier turnīra dubultspēļu sacensībās un nākamajā nedēļā pirmoreiz karjerā iekļūs pāru ranga pirmajā piecdesmitniekā.

Ostapenko pārī ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo ceturtdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-4 ļoti droši pieveica favorītes indieti Saniju Mirzu un čehieti Andreu Hlavāčkovu, kuras bija izliktas ar otro numuru.

Gan Mirza, gan Hlavāčkova pašlaik WTA dubultspēļu rangā ir pirmajā desmitniekā. Indiete karjeras laikā guvusi sešus Grand Slam titulus dāmu un jauktajās dubultspēlēs, bet čehiete - trīs.

Pusfināla sasniegšana devusi 185 WTA dubultspēļu ranga punktus. Kaut pirms šīm sacensībām trijos dubultspēļu mačos Ostapenko bija zaudējusi, kopumā viņa pēdējā laikā pāru sacensībās spēlē veiksmīgi un šosezon pat guvusi vienu titulu. Dubultspēļu rangā Ostapenko jau pakāpusies uz 54.vietu, kas ir pat augstāk nekā vienspēlēs, kur viņa atrodama 66.pozīcijā. Zīmīgi, ka kādreizējai Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei, kura bija tieši dubultspēļu speciāliste, augstākā vieta pāru rangā bija tieši 54. Savukārt, pateicoties šīs nedēļas sekmīgajam sniegumam, viņa nākamnedēļ rangā jau būs labāko piecdesmitniekā.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam pirmajā kārtā Ostapenko un Atavo ar 6-3, 6-3 pieveica rumānieti Irinu Begu un vācieti Lauru Zīgemundu.

Pusfinālā viņas sestdien samēros spēkus ar Čehijas duetu Luciji Hradecku un Kateržinu Sinjakovu, kam ticis ceturtais numurs.

Ostapenko šīs nedēļas pāriniece Atavo ir dubultspēļu speciāliste un karjerā jau tikusi pie 16 WTA pāru tituliem. Amerikāniete pašreiz dubultspēļu rangā ir 22.vietā, bet pirms diviem gadiem spēja pakāpties pat uz desmito pozīciju.

Vienspēļu turnīrā gan Ostapenko, gan vēl viena Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sasniegušas ceturtdaļfinālu. Nākamajā cīņā Sevastova piektdien tiksies ar Zīgemundu, bet Ostapenko spēkosies ar Latvijas tenisistes pēdējā laikā labi iepazinušo kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi