Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko sezonas pēdējā Grand Slam turnīrā tiksies ar Kruniču; Sevastovai ielozēta Bušāra

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova ceturtdien pēc notikušās US Open izlozes noskaidrojušas savas pretinieces sezonas pēdējā Grand Slam turnīra pirmajā kārtā, kurā attiecīgi tiksies ar Aleksandru Kruniču no Serbijas un kanādieti Eižēniju Bušāru.

Ranga 12.vietā esošā Sevastova ar šādu numuru arī izlikta US Open turnīrā, kurā pirmajā kārtā tiksies ar kanādieti Bušāru, kura WTA rangā ieņem 119.pozīciju. Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes, pēdējās divās no tām uzvarot Sevastovai.

Pirmā tikšanās reize abām sportistēm bija 2016.gadā Dohā, kad uz cietā seguma pārāka ar 5-7, 6-3, 7-6 (7:4) bija kanādiete, bet togad tenisistes tikās arī Maljorkas turnīrā uz zāliena, kurā ar 6-3, 6-3 pārliecinošu uzvaru svinēja Sevastova. Abas dāmas pēdējo reizi tikās 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kurā Sevastova izcīnīja vēl vienu uzvaru ar 6-3, 6-0.

Latvijas tenisiste jūlija beigās triumfēja Jūrmalas WTA International turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šajā sezonā un ceturto karjerā. Viņa šosezon uzvarējusi 26 no 43 mačiem. Tikmēr kanādietei šī sezona nav visai izdevusies, jo 20 mačos gūti vien seši panākumi. Bušāra pēdējo uzvaru šosezon WTA līmeņa turnīros izcīnīja vien februārī, kad Dubaijas WTA "Premier 5" sacensībās pārvarēja pirmo kārtu. Bušāra karjeras laikā tikusi pie viena WTA titula.

Sevastova US Open turnīrā piedalīsies jau devīto reizi, bet vislabāk veicies pērn, kad pirmo reizi sasniegts pusfināls, kurā nācās kapitulēt Serēnai Viljamsai no ASV. Zīmīgi, ka abas tenisistes šogad kortā var tikties atkal, ja abām izdosies aizkļūt līdz astotdaļfinālam, kuru Latvijas sportiste spējusi sasniegt jau trīs gadus pēc kārtas.

Bušāra šajā turnīrā piedalīsies septīto reizi. Vislabāk viņai veicies 2014. un 2015.gadā, kad izdevās iekļūt sacensību astotdaļfinālā.

Tikmēr ranga 75.rakete Ostapenko pirmajā mačā tiksies ar Kruniču no Serbijas, kura rangā ieņem 97.vietu. Abas tenisistes iepriekš tikušās vienreiz, kad 2017.gadā Sinsinati Premier 5 turnīra pirmajā kārtā 6-4, 6-2 uzvaru izcīnīja Kruniča.

Ostapenko šosezon izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 21 neveiksmi, bet Kruniča 26 spēlēs tikusi pie deviņām uzvarām. Abas tenisistes šosezon vienspēlēs nav demonstrējušas to labāko sniegumu, bet dubultspēlēs Kruničai šogad izdevies izcīnīt divus titulus. Arī Ostapenko dubultspēlēs startējusi gana veiksmīgi, tostarp Vimbldonā, kad jauktajās dubultspēlēs izdevās aizspēlēties līdz finālam, kurā gan tika piedzīvota neveiksme.

Ostapenko US Open piedalīsies piekto reizi, bet tālāk par trešo kārtu ne reizi nav izdevies aizkļūt. Tas paveikts pērn un arī gadu iepriekš. Tikmēr Kruničai šis būs jau devītais turnīrs ASV. Serbijas tenisiste 2014.gadā iekļuva turnīra astotdaļfinālā, bet kopš tā laika tikai divreiz spējusi sasniegt trešo kārtu.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta ranga līdere Naomi Osaka no Japānas, otrais piešķirts Francijas atklātā čempionāta uzvarētājai Ešlijai Bārtijai no Austrālijas, bet Karolīna Pliškova no Čehijas saņēmusi trešo numuru. Ar ceturto numuru izlikta rumāniete Simona Halepa, tālāk seko Jeļina Svitoļina no Ukrainas, čehiete Petra Kvitova, bet nīderlandiete Kiki Bertensa un pieredzējusī Viljamsa no ASV, izsētas attiecīgi ar septīto un astoto numuru.

Zīmīgi, ka jau pirmajā kārtā savā starpā tiksies pieredzējusī Viljamsa un Krievijas titulētā tenisiste Marija Šarapova (WTA 87.).

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien cieta zaudējumu ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā, kuru nepārvarēja arī Diāna Marcinkēviča.

Pēdējais sezonas Grand Slam turnīrs norisināsies no 26.augusta līdz 7.septembrim.

Tenisisti US Open, kas norisināsies uz cietā seguma, cīnīsies par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi