Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ostapenko un Sevastova Vimbldonas dubultspēlēs zaudē jau pirmajā kārtā

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko duetā ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo ceturtdien zaudēja prestižā Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā.

Ostapenko un Atavo, kuras bija izliktas ar 11.numuru, ar 3-6, 6-3, 3-6 piekāpās Lielbritānijas tenisistēm Džoselinai Rejai un Lorai Robsonei.

Ja pirmajos divos setos, lai gūtu uzvaru, pāriem vajadzēja pa diviem breikiem, trešajā setā vienīgais breiks bija astotajā geimā, kad servēja Atavo un nākamajā mājinieces izservēja spēli, kaut tas izdevās vien ar ceturto mačbumbu.

Turnīru Ostapenko noslēdza ar desmit WTA dubultspēļu ranga punktiem. Latvijas sportiste tikai reizi "Grand Slam" turnīru dāmu dubultspēlēs tikusi tālāk par pirmo kārtu, pērn gūstot divas uzvaras Vimbldonā. Tāpat viņa pirms gada Londonā tika līdz pusfinālam jauktajās pāru sacensībās, kur šogad nepiedalīsies.

Amerikāniete WTA dubultspēļu rangā pašlaik atrodama augstajā 17.vietā, kamēr Ostapenko ir 32.pozīcijā, kas ir viņas karjeras rekords. 34 gadus vecā Atavo karjeras laikā lielākos panākumus guvusi tieši dubultspēlēs, kur viņai izdevies izcīnīt 17 titulus, turklāt Vimbldonā iepriekšējos divos gados viņa iekļuva pusfinālā.

Tieši kopā ar Atavo Ostapenko aprīlī uzvarēja Štutgartes WTA "Premier" sacensībās.

Tikmēr Reja pasaules rangā atrodas 95.vietā, kamēr Robsone ir 178.pozīcijā.

Ostapenko duetā ar Atavo startēja arī sev sekmīgajā Francijas atklātajā čempionātā, šim pārim ciešo neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, Latvijas pārstāvei pārsteidzoši sekmīgs bija vienspēļu turnīrs, kur viņa guva negaidīti uzvaru, gūstot vienu no lielākajiem panākumiem valsts sporta vēsturē.

Vimbldonā viņa vienspēlēs jau sasniegusi trešo kārtu, piektdien spēkojoties ar itālieti Kamilu Džordži.

LETA jau ziņoja, ka zaudējumu dāmu vienspēļu pirmajā kārtā ceturtdien piedzīvoja arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pārī ar Mendiju Minellu no Luksemburgas, kura pēc šī turnīra dosies dekrēta atvaļinājumā. Latvijas un Luksemburgas duets ar rezultātu 1-6, 6-7 (2:7) kapitulēja turcietei Ipekai Sojlu un Varatčajai Vongteančajai no Taizemes.

Kaut Sevastova un Minella "sausā" uzvarēja spēles pirmo geimu, viņas piekāpās nākamajos septiņos un smagi zaudēja pirmo setu. Otrajā geimā katrs duets veica pa vienam breikam. Kaut desmitajā un 12.geimā Latvijas un Luksemburgas pāris atvairīja kopā trīs mačbumbas, viņas panāca taibreiku, bet tajā samierinājās ar neveiksmi.

Arī Sevastova turnīru noslēdza ar desmit dubultspēļu ranga punktiem.

Pašlaik dubultspēļu rangā Sevastova ir 153.vietā, Minella atrodama 97.pozīcijā, Olaru ir 53.vietā, bet Savčuka - 46.pozīcijā.

Sevastova līdz šim tikai trīs reizes karjerā spējusi pārvarēt dubultspēļu pirmo kārtu "Grand Slam" sacensībās.

Kā vēstīts, Minella Vimbldonas čempionātā piedalījās piektajā grūtniecības mēnesī un jau iepriekš šomēnes pavēstīja, ka šīs ir viņa pēdējās sacensības šosezon.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova vienspēlēs trešdien zaudēja otrajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi