Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko uz laiku atgriežas Latvijas pirmās raketes godā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, uz laiku atgriezusies valsts pirmās raketes godā.

Ostapenko jaunākajā WTA rangā pakāpusies par vienu pozīciju un tagad ieņem 34.vietu, bet no šīs pozīcijas uz 35.vietu atkritusi Anastasija Sevastova, kurai tagad ir par desmit punktiem mazāk nekā tautietei.

Tiesa, sagaidāms, ka Ostapenko par Latvijas pirmo raketi kļuvusi vien uz nedēļu, jo šonedēļ viņa nevienā turnīrā nepiedalās un viņai dzēsīsies 13 punkti, kamēr Sevastova pirmdien ar cīņu pret pasaules ranga 21.numuru Samantu Stosuru no Austrālijas uzsāks prestižo Dohas WTA Premier turnīru. Šajās sacensībās pērn Ostapenko aizkļuva līdz finālam, taču punkti par šo turnīru viņai dzēsīsies tikai pēc divām nedēļām, tāpēc viņai pērn iegūtos 585 punktus vēl būs iespēja aizstāvēt.

Ostapenko vēl tikai piektdien Tallinā palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, bet pēc šīm sacensībām viņa atgriezusies Rīgā. Savukārt Sevastova atkal nespēlēja šajā turnīrā, kur viņa Latvijas izlasei nav palīdzējusi kopš 2010.gada, kad bija vien 19 gadus veca.

Tikmēr Latvijas trešā rakete joprojām ir Diāna Marcinkēviča pakāpusies par trim vietām un tagad ieņem 304.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1139.vietā.

Savukārt pasaules ranga līderes godu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nesen uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un no pirmās vietas gāza vācieti Angeliku Kerberi.

Austrālijā Viljamsa ieguva savu 23. Grand Slam titulu karjerā, kas ir jauns atklātās ēras rekords. Visu laiku Grand Slam tituliem bagātākā tenisiste ir austrāliete Margareta Kurta, kura savulaik izcīnīja 24 šādus titulus.

Otro vietu WTA rangā ieņem Kerbere, kura Viljamsu no planētas pirmās raketes goda gāza pēc pērn septembrī uzvarēta ASV atklātā čempionāta.

Savukārt pasaules ranga trešajā vietā ir čehiete Karolīna Plīškova, bet viņai seko rumāniete Simona Halepa un Dominika Cibulkova no Slovākijas. Sesto pozīciju joprojām ieņem Agņeška Radvaņska no Polijas, kam seko spāniete Garvinje Mugurusa un krieviete Svetlana Kuzņecova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Medisona Kīza un Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta.

Aizvadītajā nedēļas nogalē sieviešu tenisā norisinājās Federāciju kausa ceturtdaļfināli. Tajā Baltkrievija ar 4-1 apspēlēja Nīderlandi, pusfinālu sasniedzot pirmo reizi vēsturē. Šajā turnīra fāzē baltkrievietes tiksies ar Šveici, kas ar 4-1 apspēlēja Franciju. Savukārt turnīra čempiones Čehija ar 3-2 pieveica Spāniju, kamēr ASV ar 4-0 Havaju salās uzveica Vāciju.

Savukārt dubultspēļu rangā savu rekordaugsto 67.vietu pēc šomēnes gūtās uzvaras Sanktpēterburgas WTA Premier turnīrā saglabājusi Ostapenko, kamēr Sevastova noslīdējusi par desmit vietām un ieņem 142.pozīciju, bet Marcinkēviča ieņem 195.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi