Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Sevastova pirms šī mača ar Beku kortā tikusies divas reizes, toreiz pārāka bija vāciete

Sevastova French Open pirmajā kārtā revanšējas Bekai

Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas cīņā, nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu, ar 6-2, 6-4 droši uzvarēja vācieti Anniku Beku. Latvijas tenisistei, kura pasaules rangā atrodas 19.vietā, bet turnīrā ir izlikta ar 17.numuru, maču uzvarēja 67 minūšu laikā, ranga 71.raketei Bekai nedodot daudz iespēju. Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā spēle, bet Sevastova izcīnīja pirmo uzvaru. Otrajā kārtā viņa tiksies ar talantīgo kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 57.), kura pirmās kārtas spēlē ar 2-6, 6-3, 6-2 uzvarēja japānieti Risu Ozaki (WTA 72.).

Sevastovai jau spēles sākumā bija liels pārsvars, jo pirmajos četros geimos, kuros Sevastova izmantoja divas breikbumbas, Beka spēja uzvarēt vien četrās izspēlēs.

Pēc pirmajiem četriem geimiem spēles gaita izlīdzinājās un Beka savā servē spēja tikt pie pirmajiem punktiem, taču arī Sevastova darbojās nevainojami un droši aizvadīja setu līdz uzvarai, vācietei tā arī netiekot pie breika iespējām. Pirmais sets ilga vien 27 minūtes.

Arī otrā seta sākums bija līdzvērtīgs, jo abas tenisistes apmainījās ar breikiem, piedevām Beka, pie Sevastovas serves esot iedzinējos ar 0:30, pēc tam uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, pirmo reizi mačā panākot neizšķirtu. Taču turpinājumā atkal dominēja Latvijas tenisiste, kura izcīnīja nākamos četrus punktus panākot 5-1. Tiesa, pēc tam Beka spēja saņemties un astotajā geimā viņa atspēlēja vienu mačbumbu, otro reizi spēlē gūstot punktu pretinieces servē, pēc tam panākot arī 4-5. Taču Sevastova mirkļa vājumu pārvarēja, "sausā" uzvarēja desmitajā geimā un visā spēlē kopumā svinēja drošu uzvaru.

Veiksmīgu māla sezonu aizvadošā Sevastova pirms divām nedēļām pirmo reizi karjerā iekļuva starp pasaules 20 labākajām ranga tenisistēm, pakāpjoties uz 18.vietu, bet tagad viņa ir deviņpadsmitā, kamēr Beka atrodama 71.pozīcijā.

Sevastova šosezon lēnām, bet nepārprotami veic kāpumu pasaules rangā. Gadu viņa uzsāka 34.pozīcijā, februārī pēc Dubaijas turnīra pirmoreiz iekļuva starp 25 labākajām, bet tagad tikusi arī divdesmitniekā. Tiesa, katrs nākamais kāpiens rangā Sevastovai būs grūts, jo no 18.pozīcijā esošās Kiki Bertensas viņu tagad šķir 230 punkti, bet 17.pozīcija ir 475 WTA ranga punktu attālumā.

Sevastova un Beka savā starpā līdz šim bija tikušās divas reizes, abos mačos uzvarot vācietei. Pirms pieciem gadiem Beka liepājnieci uzvarēja Versmoldā notikušajā ITF 50 000 sērijas turnīra finālā, bet pērn Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-0 tika sagrauta Bostades WTA International tenisa turnīra otrajā kārtā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi