Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova Roland Garros trešajā kārtā sensacionāli zaudē pasaules 290.raketei Martičai

Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas spēlē svētdien ar 1-6, 1-6 piekāpās horvātietei Petrai Martičai.

Sevastova WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā bija izlikta ar 17.numuru. Savukārt Martičai rangā atrodama vien 290.pozīcijā. Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 130 WTA ranga punktus.

Līdz ar zaudējumu Sevastovai neizdevās trešo reizi karjerā iekļūt "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā. Pērn ASV atklātajā čempionātā viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, kas ir Latvijas sportistes labākais sasniegums karjerā, bet 2011.gadā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā.

Sevastova pirmajā geimā bija ieguvusi vadību ar 30:15, taču zaudēja nākamās izspēles un nerealizēja savu servi. Turpretī Martiča savu servi izmantoja, turklāt trešajā geimā vēlreiz nobreikoja Sevastovu, panākot jau 3-0. Pēc skatītāju uzmundrinājumiem Latvijas tenisiste sasparojās un atņēma pretiniecei pirmo izspēli ceturtajā geimā. Tiesa, Sevastovai neizdevās Martičai atņemt servi, taču liepājniece droši realizēja savējo un uzvarēja pirmo geimu šajā mačā. Tomēr viņai neizdevās lauzt cīņas gaitu un tika zaudēti nākamie divi geimi, tādējādi Sevastova pirmajā setā zaudēja ar 1-6.

Otro setu ar uzvarētu servi iesāka horvātiete, bet otrajā geimā Sevastova atspēlēja divas breikbumbas un panāca izlīdzinājumu. Nākamajos divos geimos Sevastova piekāpās "tīri", zaudēdama arī savu servi un nonākot iedzinējos ar 1-3. Piekto geimu Latvijas tenisiste uzsāka ar divām uzvarētām izspēlēm, taču arī šoreiz nespēja Martičai atņemt servi. Tāpat Sevastova zaudēja arī savu nākamo servi, nonākot bezdibeņa malā. Septītajā geimā Martiča "tīri" uzvarēja savu servi, gūstot panākumu setā ar 6-1 un iekļūstot astotdaļfinālā.

Sevastovas un Martičas duelim bija jānotiek jau sestdien, taču lietus dēļ tas tika pārcelts uz šodienu.

Savukārt Aļona Ostapenko šodien cīnīsies jau astotdaļfinālā, pēc nozīmes uz sestā kortā ap plkst.13.30 tiekoties ar pieredzējušo austrālieti Samantu Stosuru.

Sevastova un Martiča līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Latvijas tenisiste, kura turnīrā ir izlikta ar 17.numuru, turnīru sāka otrdien, kad ar 6-2, 6-4 droši uzvarēja ranga 71.vietā esošo vācieti Anniku Beku, bet otrajā kārtā ceturtdien ar 6-3, 6-0 sagrāva 2014.gada Vimbldonas turnīra finālisti Eižēniju Bušāru no Kanādas, kura rangā ir 57.pozīcijā.

Tikmēr Martiča pirmajā kārtā ar 6-2, 7-5 uzveica Katerinu Bondarenko no Ukrainas, bet otrās kārtas cīņā ar 3-6, 6-3, 6-1 negaidīti pārspēja turnīrā ar 12.numuru izlikto amerikānieti Medisonu Kīzu, svinot karjerā vien sesto panākumu pret TOP20 spēlētāju. Pirms tam viņa vēl trīs uzvaras guva kvalifikācijā.

Sevastova šosezon lēnām, bet nepārprotami veic kāpumu pasaules rangā. Gadu Sevastova uzsāka 34.pozīcijā, februārī pēc Dubaijas turnīra pirmoreiz iekļuva starp 25 labākajām, bet tagad tikusi arī divdesmitniekā. Tiesa, katrs nākamais kāpiens rangā Sevastovai būs grūts, jo no 18.pozīcijā esošās Kiki Bertensas viņu šķir 230 punkti, bet 17.pozīcija ir 475 WTA ranga punktu attālumā. Tomēr jau tagad ir skaidrs, ka aiznākamajā nedēļā Sevastova rangā būs priekšā Bertensai, jo pērnā gada Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināliste no Nīderlandes trešdien nepārvarēja otro kārtu.

Sevastova māla sezonu aizvada ļoti veiksmīgi un 16 mačos guvusi 11 panākumus, turklāt divos turnīros pirms Francijas atklātā čempionāta uzvarēja četras ranga labākā divdesmitnieka tenisistes. Skaitot tikai šī gada rezultātus, Sevastova ir 14.vietā pasaulē un atrodas vien dažu punktu attālumā no WTA ranga līderes Angelikas Kerberes, kuru būtu apsteigusi astotdaļfināla sasniegšanas gadījumā.

Sevastova karjeras sākumā Parīzes turnīrā zaudēja pirmajos trijos pamatturnīra mačos, bet pirmo uzvaru guva pērn. Šī ir pirmā reize, kad Sevastova vismaz vienu uzvaru guvusi trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

Tikmēr Martičai Parīzē ir tikai sezonas piektais turnīrs, turklāt pirmie bija zemākas raudzes ITF sacīkstes, no kurām vienās horvātiete triumfēja. Pērn viņa sezonas vidū guva muguras traumu, līdz šī gada aprīlim nespēlējot.

Martiča Francijas atklātā čempionāta turnīrā 2012.gadā tika līdz ceturtajai kārtai. Horvātijas tenisiste šī gada Francijas atklātā čempionāta pamatturnīru sasniedza pēc veiksmīgi pārvarētām kvalifikācijas sacensībām, bez tam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš 2013.gada, kurā Horvātijas tenisiste spējusi pamatturnīrā tikt pie kādas uzvaras.

Martičas karjeras rekords pasaules rangā ir 42.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gadā, bet karjeras laikā viņa nav izcīnījusi nevienu WTA titulu.

Martiča astotdaļfinālā tiksies ar ukrainietes Jeļinas Svitoļinas (WTA 6.) un polietes Magdas Linetes (WTA 94.) dueļa uzvarētāju.

Neveiksmīgāk abas Latvijas tenisistes startēja dāmu dubultspēlēs, zaudējot pirmās kārtas mačos, kamēr Ostapenko cieta neveiksmi ar jauktajā dubultspēlē.

Savukārt vīru vienspēļu turnīrā, Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc nedaudz vairāk kā nedēļas viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Svētdien Francijas atklātā čempionāta meiteņu turnīru uzsāks 16 gadus vecā Daniela Vismane, kura WTA rangā ieņem 1252.pozīciju. Vismane pirmajā kārtā tiksies ar Indijas tenisisti Zēlu Desai, kura rangā atrodama 716.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi