Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sevastova aizvada Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas maču

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova šodien aizvada sezonas trešā Grand Slam turnīra - Vimbldonas - čempionāta pirmās kārtas maču, tiekoties ar itālieti Kamilu Džordži.

Abas tenisistes tiksies uz astotā korta, kur cīņa iecerēta kā pēc skaita otrā. Līdz ar to tā varētu sākties ap plkst.15 pēc Latvijas laika.

Sevastova pasaules rangā ieņem 21.vietu un ar šādu numuru viņa arī izlikta Vimbldonā. Tiesa, ar izlozi viņai diez ko nepaveicās, jo pretī stāsies pasaules ranga 52.vietas īpašniece Džordži, kura uz zālāja seguma ierasti spēlējusi atzīstami.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav tikušās.

Nākamajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā atrodama 39.vietā, vai pasaules 112.raketi Medisonu Brenglu no ASV.

Sevastovai Vimbldonas čempionāts ierasti nav bijis diez ko sekmīgs, jo pērn viņa pirmo reizi karjerā spēja pārvarēt pirmo kārtu. Tikmēr itālietes labākais sasniegums Vimbldonā ir ceturtās kārtas sasniegšana salīdzinoši tālajā 2012.gadā, bet pērn viņa guva divas uzvaras.

Savas karjeras laikā 26 gadus vecā Džordži izcīnījusi vienu WTA titulu, kas bija 2015.gadā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, turnīram notiekot tieši uz zāles seguma. Itālietes karjeras rekords pasaules rangā ir 30.vieta, ko viņa sasniedza pirms teju trim gadiem.

Arī Sevastova šonedēļ piedalījās Īstbornas turnīrā, kur aizkļuva līdz trešajai kārtai. Šosezon viņa 33 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras. Īstbornā startēja arī Džordži, nespējot tikt tālāk par otro kārtu.

Džordži šīs sezonas bilance ir 14 uzvaras 24 spēlēs. Vēl sezonas sākumā viņa aizkļuva līdz pusfinālam Sidnejas WTA Premier turnīrā, turklāt pirms tam viņa bija veiksmīgi pārvarējusi šī turnīra kvalifikāciju. Savukārt maijā itālietei tika līdz pusfinālam arī International raudzes sacensībās Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Sagaidāms, ka otrdien vienspēļu turnīrus uzsāks arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar Ketiju Dannu no Lielbritānijas, kura ir planētas 217.rakete. Britu tenisiste dalībai šajā turnīrā ir saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb wild card. Savukārt Gulbis tiksies ar britu Džeju Klārku, kurš arī dalībai Vimbldonā saņēmis wild card.

Ostapenko ar Sevastovu sacentīsies arī Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz 15.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi