Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova Brisbenas WTA Premier pusfinālā zaudē kvalifikācijas veiksminiecei Sasnovičai

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Austrālijā notiekošā Brisbenas WTA Premier sērijas turnīra pusfinālā piektdien ar 6-7 (3:7), 4-6 zaudēja Baltkrievijas tenisistei Aļaksandrai Sasnovičai, kura iepriekš veiksmīgi pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Sasnoviča kļuvusi par pirmo kvalifikāciju pārvarējušo tenisisti, kura iekļuvusi Brisbenas turnīra finālā. Šis pasaules ranga 88.raketei ir karjeras lielākais sasniegums.

Tikmēr Sevastova Premier kategorijas sacensību finālā līdz šim tā arī vēl nekad nav spēlējusi. Abām tenisistēm šis bija pirmais savstarpējais mačs vēsturē.

Abas sportistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu pirmo setu, bet pirmā pie breika tika Sasnoviča, kura sestajā geimā izvirzījās vadībā ar 4-2. Tomēr uzreiz nākamajā geimā Sevastova atbildēja ar to pašu un turpinājumā panāca izlīdzinājumu. Pirmā seta turpinājumā neviena no sportistēm breikbumbas neieguva. 12.geimā Sasnoviča pie Latvijas tenisistes serves izvirzījās vadībā ar 30:0 un nebija tālu no uzvaras setā, tomēr Sevastova ar veiksmīgām servēm atspēlējās un noveda cīņu līdz taibreikam.

Taibreikā sākumā tenisistes cīnījās līdzvērtīgi, bet pēc tam iniciatīva pārgāja Sasnovičas pusē, kurai izdevās gūt panākumu ar 7:3. Līdz ar to Sevastova šajā turnīrā pirmo reizi bija cietusi zaudējumu setā.

Pēc pirmā seta Sasnoviča pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un devās uz ģērbtuvēm, tomēr pēcāk atgriezās kortā un spēja maču turpināt, lai gan nebija skaidrības, kas viņai atgadījies. Arī otrajā setā abas laukumā esošās spēlētājas izcēlās ar labām servēm, tikai retu reizi kādai no viņām tiekot pie breika iespējām.

Sestajā geimā Sevastova ieguva divas breikbumbas, bet tās neizmantoja, kamēr sekmīgu sniegumu demonstrējošā Sasnoviča izmantoja vienīgo breikbumbu devītajā geimā, panākot 5-4. Līdz ar to baltkrieviete varēja servēt par uzvaru šajā spēlē, ko viņa veiksmīgi arī paveica.

Patlaban 27 gadus vecā Sevastova pasaules rangā atrodama 16.pozīcijā, tomēr jau vairākas dienas zināms, ka pirmdien viņa būs vismaz vienu pozīciju augstāk, atkārtojot savas karjeras rekordu. Savukārt triumfējot Brisbenā, viņa būtu pakāpusies pat uz ranga 12.vietu. Tikmēr četrus gadus jaunākā Sasnoviča rangā ir 88.pozīcijā, bet šo gadu sākusi ļoti veiksmīgi un nākamnedēļ viņa pirmo reizi ielauzīsies ranga labāko sešdesmitniekā.

Par iekļūšanu pusfinālā Sevastova nopelnīja 185 WTA ranga punktus.

Turnīrā ar septīto numuru izliktā Sevastova WTA Premier sērijas turnīru pusfinālā spēlēja trešo reizi, bet finālā nav iekļuvusi vēl ne reizi. Viņa līdz šim spēlējusi četros līmeni zemākos WTA International sērijas turnīru finālos, izcīnot divus titulus, bet divas reizes izšķirošajos mačos zaudējot. Tikmēr Sasnovičai šis ir veiksmīgākais individuālais turnīrs karjerā, jo viņa augstāk par WTA International sērijas pusfināliem līdz šim nebija tikusi.

Latvijas tenisiste Brisbenā līdzšinējos trīs mačos nebija zaudējusi nevienu setu, savukārt Sasnoviča pamatturnīrā visos trīs iepriekšējos mačos bija parādījusi raksturu, atspēlējot viena seta deficītu.

Kā vēstīts, savā jaunās sezonas pirmajā mačā Sevastova svētdien ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja titulēto austrālieti Samantu Stosuru, kura WTA rangā ieņem 41.vietu, bet otrdien otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-1 uzvarēja pasaules 37.raketi Soranu Kirstju no Rumānijas.

Tikmēr ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-4 uzvarēja ranga 53.raketi Aleksandru Kruniču no Serbijas.

Savukārt Sasnoviča Brisbenas turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, kurā pārvarēja trīs kārtas, kur gan neviena pretiniece nebija no ranga labāko simtnieka.

Pamatturnīra pirmajā mačā baltkrieviete ar 1-6, 6-3, 7-5 uzvarēja francūzieti Kristinu Mladenoviču, kura ir planētas 11.rakete, kam sekoja panākums ar 1-6, 7-6 (7:2), 6-3 pret ranga 34.pozīcijā esošo igaunieti Aneti Kontaveitu, bet ceturtdaļfinālā ar 3-6, 6-2, 6-3 tika uzvarēta francūziete Alizē Kornē, kura ir ranga 38.vietā.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Sevastovai šī bija debija Brisbenas turnīrā, kamēr Sasnoviča tajā piedalās trešo reizi, pirmajos divos piegājienos nepārvarot kvalifikāciju.

Sevastova bija ietrāpījusi vājākajā pusfināla pārī, jo otrā zara pusē cīņu turpina divas ranga pirmā desmitnieka tenisistes - finālā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar pasaules ceturto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai divas pozīcijas zemāk esošo ukrainieti Jeļinu Svitoliņu.

Sevastova piedalījās arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pārī ar vienspēlēs pieveikto Kirstju pirmajā kārtā ar rezultātu 1-6, 2-6 piekāpās ukrainietei Ludmilai Kičenokai un japānietei Makoto Ninojimai. Sākotnēji viņa un Kirstjai nebija paredzēta dalība dubultspēļu sacensībās, bet viņas pie šādas iespējas tika, jo savainojuma dēļ nevarēja spēlēt spāniete Karla Svaresa-Navarro.

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma un tajā ar pirmo numuru bija izlikta spāniete Garvinje Mugurusa, kura traumas dēļ nepabeidza otrās kārtas cīņu. Mugurusa līdz ar to pirmdien zaudēs pasaules ranga otro pozīciju, jo viņu apsteigts dāniete Karolīna Vozņacki, kamēr pirmā paliks Simona Halepa no Rumānijas.

Kā vēstīts, abas vadošās Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Sevastova piekritušas pārstāvēt valsti šī gada Federāciju kausa turnīrā. Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs norisināsies Igaunijā no 7.līdz 10.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi