Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova divos setos iesoļo Vimbldonas otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien sezonas trešā Grand Slam turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Kristiju Ānu.

Sevastova pasaules rangā atrodas 12.vietā un ar šādu pašu numuru arī izlikta Vimbldonā, kamēr Āna ir planētas 190.rakete.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova tikusi pie 70 WTA ranga punktiem. Nākamajā kārtā viņa tiksies ar amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 34.) vai Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 86.).

Sevastovai jau pie savas pirmās serves bija jāatspēlē pretinieces divas breikbumbas. Nākamajā geimā viņa nobreikoja Ānu, bet pie savas serves atkal saskārās ar grūtībām, vēlreiz atspēlējot divas breikbumbas. Tiesa, savu trešo servi Sevastova kļūdu dēļ nenosargāja, kas amerikānietei ļāva panākt 3-3. Ar atbildes gājienu Sevastova piespieda kļūdīties arī pretinieci, kā rezultātā atguva vadību, bet turpinājumā pie savas nākamās serves panāca jau 5-3. Tāpat arī nākamā pretinieces serve tika nobreikota, kas Sevastovai setā ļāva uzvarēt ar 6-3.

Arī otrajā setā Sevastova atņēma amerikānietei pirmo servi, tādējādi jau trešo reizi pēc kārtas nobreikodama pretinieci. Sekojošajā geimā viņa atspēlēja vienu breikbumbu un panāca jau 3-0 savā labā. Pēc tam ASV tenisiste paņēma medicīnisko pārtraukumu, pēc kura viņa pārtrauca sešu zaudēto geimu sēriju. Turklāt amerikāniete septīto geimu iesāka ar diviem sekmīgiem uzbrukuma sitieniem, vēlāk nobreikojot Sevastovu. Turpinājumā uzvarēja servētājas līdz desmitajam geimam, kurā Sevastova ieguva savu pirmo mačbumbu un pēc pretinieces sitiena autā svinēja uzvaru setā ar 6-4.

Sevastova šajā mačā izpildīja septiņus "eisus" jeb netveramās serves.

Latvijas pirmā rakete Sevastova ar Ānu līdz šim nebija tikusies.

Sevastovai Vimbldonas čempionāts gan nav bijis diez ko sekmīgs, jo viņa nekad nav tikusi tālāk par otro kārtu, turklāt līdz tai arī tikusi tikai vienreiz - 2017.gadā. Tikmēr Āna Vimbldonā nekad nebija spēlējusi pamatturnīrā, turklāt šogad pirmo reizi pārvarēja kvalifikāciju.

Šosezon WTA pamatturnīros Āna aizvadījusi tikai divus mačus turnīrā Bogotā, kad spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai.

Sevastova traumas dēļ pagājušajā nedēļā nepiedalījās Īstbornas WTA Premier sērijas turnīrā, bet šajā sezonā viņa uzvarējusi 20 no 34 cīņām.

Karjeras laikā Āna pie WTA tituliem nav tikusi, bet rekords pasaules rangā viņai ir 105.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada janvārī.

Vēlāk vakarā pirmās kārtas spēli aizvadīs Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko.

Jau ziņots, ka vīru turnīrā pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Ernests Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi