Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova droši iesoļo Jūrmalas International turnīra finālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien izcīnīja uzvaru Jūrmalas WTA International turnīra pusfinālā mačā, tādējādi latviete svētdien aizvadīs fināla spēli savu skatītāju priekšā.

Turnīra pirmā rakete Sevastova (WTA 11.) ar 6-4, 6-2 pārspēja sacensību sesto numuru no Krievijas Anastasiju Potapovu (WTA 64.).

Pirmajā spēles geimā Sevastovas pretiniece tika pie četrām breikbumbām, kuras Sevastovai izdevās nosargāt, papildus tam izpildot divus saīsinātos sitienus. Nākamajos trijos geimos abas spēlētājas visai ātri guva uzvaras pie savas serves, bet piektajā Sevastova panāca pārsvaru ar 40:15, taču svarīgāko punktu viņa panāca ar ļoti lēzenu un precīzu saīsināto sitienu, izvirzoties vadībā ar 3-2. Nākamajā geimā izdevās droši uzvarēt savu serves punktu, bet jau nākamajā Potapova netika galā ar Sevastova aizsardzību, tādējādi latviete panāca jau drošo 5-2. Pretiniece gan prata atspēlēties gan pie savas, gan pretinieces serves un ātri vien pietuvojās, panākot 4-5. Sevastova iespēju pie savas serves neizniekoja un ar saīsinātu sitienu piespieda pretinieci nolikt bumbiņu pa labam sitienam, kas latvietes izpildījumā ielidoja laukuma stūrī, svinot uzvaru ar 6-4.

Otrajā setā abas tenisistes nosargāja savas serves, bet trešajā ar agresīvu spēli Sevastova panāca 2-1. Potapova nākamajā izspēlē atbildēja ar to pašu, lai arī geima izskaņā tiesneses strīdīgais lēmums Sevastovai deva vadību ar 40:30. Breiku sērija nebeidzās, jo Sevastovas lieliskā aizsardzība piektajā geimā atkal ļāva izvirzīties vadībā ar 3-2. Potapova turpinājumā centās panākt breiku, bet latviete, tāpat kā vakar, lieliski darbojās aizsardzībā, kas drīz vien ļāva iegūt pārsvaru ar 5-2. Izšķirošajā geimā Sevastova reizi bumbiņu raidīja pretkustībā Potapovas skrējienam, bet nākamajā servē pēc spēcīgas atgrieztās bumbiņas, Krievijas sportiste iesita autā, Sevastovai svinot uzvaru ar 6-2.

Finālā Sevastovai būs jāspēkojas ar polieti Katažina Kava (WTA 194.), kura pirmajā pusfināla spēlē ar 6-2, 6-3 pieveica amerikānieti Bernardu Peru (WTA 74.). Tikmēr par fināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 180 WTA punktus.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēlē karjerā. Pirmo reizi viņas tikās aprīļa beigās, kad Prāgas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā pārāka ar 2-6, 6-3, 6-2 bija Krievijas tenisiste.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 uzveica Krievijas sportisti Varvaru Fļinku (WTA 128.), otrajā duelī ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pārspēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču (WTA 147.), bet trešās kārtas cīņā tika gūta virsroka 7-6 (7:3), 6-2 pār rumānieti Irinu Mariju Baru (WTA 213.).

Tikmēr Potapova pirmajā mačā ar 6-2, 6-3 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo austrieti Barbaru Hāsu (WTA 164)., otrajā kārtā ar 6-1, 4-6, 6-2 tika sarūgtināta Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča (WTA 223.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-4, 0-6, 6-4 pārspēta rumāniete Patricija Marija Tiga (264.).

Karjeras laikā Potapova pie WTA tituliem nav tikusi, taču pamanījusies piedalīties jau divos WTA "International" turnīru finālos Maskavā uz Taškentā, bet abos piedzīvoja zaudējumus. Turnīrs Krievijas galvaspilsētā norisinājās ar nosaukumu "Moscow River Cup" un šogad pārcelts uz Jūrmalu, kur startē zem nosaukuma "Baltic Open".

Potapova savulaik bijusi pasaules junioru ranga līdere, turklāt 2016.gadā viņa triumfēja Vimbldonas junioru čempionātā. Šosezon viņa izcīnījusi 17 uzvaras un cietusi 14 zaudējumus.

Savukārt Sevastova šosezon aizvadījusi 40 mačus, izcīnot 24 uzvaras. Pagājušajā nedēļā viņai Bukarestes "International" raudzes turnīrā neizdevās aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu otrā rakete Aļona Ostapenko vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā, bet trešā rakete Diāna Marcinkēviča zaudēja otrajā kārtā. Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Ostapenko palikusi vienīgā Latvijas pārstāve dubultspēļu turnīrā. Latvijas tenisiste un viņas pāriniece Gaļina Voskobojeva no Kazahstānas sestdien aizvadīs pusfināla maču, pēc Sevastovas dueļa uzsākot spēli pret Baru un Jakupoviču.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas un Kazahstānas duets ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār latvieti Diānu Marcinkēviču un Vivianu Heiseni no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā droši ar 6-4, 6-2 pārspēja Krievijas duetu Anastasiju Potapovu/Janu Sizikovu.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko šosezon sasniegusi piecus dubultspēļu pusfinālus.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnās par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

Top komentāri

feminisms darbībā
f
Tour de France tradīcija paredz, ka posma uzvarētāju nobučo divas jaunas meitenes. Francijas galvenā feministe ir sākusi protestēt pret šo seksistu tradīciju, sakot, ka sievietes nav balva uzvarētājam. Interneta lietotāji ir ievietojuši internetā bildi, kurā šī feministe kādā striptīzklubā glāsta un gandrīz bučo kāda kaila puiša dibenu. Bilde ir papildināta ar asprātīgu padomu feministei: "Nomierinies un nodarbojies ar savām lietām."
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi