Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova pārliecinoši sasniedz Maljorkas turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova trešdien Maljorkas WTA International sērijas turnīra otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-2, 6-1, uzvarēja Alju Tomļanoviču no Austrālijas.

Sevastova rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru, bet viņas pretiniece ir pasaules ranga 47.vietas īpašniece.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Nākamajā cīņā Latvijas tenisiste tiksies ar ķīnieti Jafaņu Vanu, kura reitingā atrodama 58.pozīcijā.

Maču ar pārliecinošu servi iesāka Tomļanoviča, pirmajos četros geimos tenisistēm iztiekot bez breika. Austrālietei sākot arvien vairāk kļūdīties, Sevastova piektajā un septītajā geimā atņēma pretiniecei serves, panākdama 5-2. Liepājniece servēja par uzvaru setā un nonāca iedzinējos ar 0:30, taču atguva pārliecību un uzvarēja nākamās izspēles, gūstot virsroku ar 6-2.

Otrajā setā Sevastova atņēma pretiniecei pirmās divas serves, vēlāk panākdama jau 4-0. Turpinājumā uzvarēja servētējas, līdz septītajā geimā Tomļanoviča vēlreiz saskārās ar Sevastovas pretestību, Latvijas pirmajai raketei iegūstot pirmo mačbumbu. Tā gan palika neizmantota, bet turpinājumā grūtā cīņā izdevās tikt pie vēl vienas mačbumbas, Sevastovai ar otro piegājienu panākot 6-1.

Sevastova Maljorkas WTA turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, kura atrodama reitinga 123.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Tikmēr Tomļanoviča pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzveica Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko, kura rangā ir 53.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā bija tikušās vienu reizi, turklāt tas notika pērn tieši Maljorkas turnīrā, kad spraigā trīs setu ceturtdaļfināla cīņā pārāka bija Sevastova.

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 18 no 31 cīņas, kamēr Tomļanovičai WTA pamatturnīros ir 19 uzvaras 35 spēlēs.

Karjeras laikā 26 gadus vecā Tomļanoviča pie WTA tituliem nav tikusi, bet četras reizes spēlējusi finālos, tostarp šogad Taizemē. Horvātijā dzimušās tenisistes karjeras rekords WTA rangā ir 39.vieta, ko viņa ieņēma šī gada aprīļa sākumā.

Sevastovai šis ir pirmais turnīrs pēc Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa apstājās ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet Tomļanoviča cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Latvijas tenisistei Maljorkas turnīrs ir ļoti veiksmīgs. 2017.gadā viņa kļuva par šo sacensību čempioni, bet 2016.gadā un pērn cieta zaudējumu finālos, piekāpdamās attiecīgi francūzietei Karolīnei Garsijai un vācietei Tatjanai Marijai. Sevastovai tādējādi šogad jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Sevastova šajā turnīrā spēlēs arī dubultspēlēs, kur savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu nomainījusi pret Puertoriko tenisisti Moniku Pudžu. Viņām pirmajā kārtā gaidāma tikšanās ar sacensību otro numuru Juhannu Lāšoni no Zviedrijas un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi