Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova Pekinas finālā neatrod pretargumentus Vozņackai

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien Pekinas WTA Premier sērijas turnīra finālā ar 3-6, 3-6 zaudēja planētas otrajai raketei Karolīnai Vozņackai no Dānijas.

Sevastovai šis turnīrs tik un tā bija ļoti veiksmīgs. Par iekļūšanu finālā Latvijas tenisiste nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kas viņai nākamnedēļ no 20.vietas ļaus pacelties uz 12.pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Iepriekšējais viņas labākais sasniegums bija 15.vieta, kas tika sasniegta pirms nepilna gada.

Pirmdien Sevastova arī oficiāli apsteigs Aļonu Ostapenko un kļūs par Latvijas pirmo raketi.

Cīņu abas tenisistes iesāka līdzvērtīgi, pirmajos geimos spējot nosargāt savas serves. Tomēr ar laiku Sevastova sāka pieļaut vairāk kļūdas nekā viņas pretiniece. Vozņacka sestajā geimā, servējot Latvijas pārstāvei, spēja atspēlēties no 0:30 un iegūt breiku. Jau uzreiz nākamajā geimā Sevastovai pie pretinieces serves izdevās panākt "vienādi", tomēr turpinājums nesekoja, jo viņai neizdevās uzvarēt nākamajā izspēlē, pēcāk Dānijas pārstāvei savu servi nosargājot.

Nemanāmi iniciatīva bija pārgājusi Vozņackas pusē, tomēr septītajā geimā Sevastova diezgan pārliecinoši spēja nosargāt savu seri. Tiesa, uzreiz pēc tam viņai nebija nekādu pretargumentu, lai iegūtu breiku - līdz ar to Dānijas pārstāve veiksmīgi izservēja pirmo setu, tajā uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā situācija kortā būtiski neizmainījās, jo Vozņacka turēja iniciatīvu savās rokās un spēlēja ļoti pārliecinoši, pieļaujot maz kļūdu. Tiesa, ļoti garā otrajā geimā, kas ilga vairāk nekā septiņas minūtes, Sevastova tika pie pirmajām divām breikbumbām šajā mačā, tomēr titulētā pretiniece tās atspēlēja. Uzreiz nākamajā geimā Dānijas pārstāve tika pie ļoti svarīga breika.

Latvijas tenisistei šķietami trūka pretargumentu Vozņackas spēlei, turklāt piektajā geimā pretiniece ieguva vēl vienu breiku un panāca jau 4-1. Tomēr Sevastova nepadevās - nākamajā breikā, kas bija ilgs un sarežģīts, viņa kopumā tika pie trim breikbumbām, beidzot izmantojot pēdējo no tām un atspēlējot vienu breiku. Turpinājumā Latvijas sportiste pārliecinoši nospēlēja savā serves geimā, samazinot starpību līdz minimumam (3-4). Sevastova izskatījās atguvusies un spēlēja ar lielāku pārliecību, turklāt astotajā geimā viņa tika pat pie trim breikbumbām. Vienas izmantošana būtu ļāvusi panākt neizšķirtu, tomēr noslēdzošo soli Latvijas pārstāvei nekādi neizdevās spert.

Sevastova izskatījās vīlusies par iepriekšējā geimā neizmantotajām iespējām, kā rezultātā viņa diezgan vāji nospēlēja savā serves geimā - Vozņacki ieguva uzreiz trīs mačbumbas (40:0), no kurām izmantoja pēdējo un svinēja uzvaru šajā spēlē.

Sevastova pasaules rangā vēl ir 20.vietā, bet Vozņacka atrodas otrajā vietā un šajā turnīrā bija saņēmusi tādu pašu numuru. Ja viņa Pekinā būtu uzvarējusi, pasaules rangā tiktu sasniegta 11.pozīcija.

Sevastova šosezon sasniedza trešo WTA finālu. Šis viņai ir sekmīgākais gads profesionālajā tenisā, jo Latvijas pārstāve šosezon kopumā ir izcīnījusi 39 uzvaras, kamēr pērn viņa tika pie 37 panākumiem.

Latvijas tenisistei, lai turpinātu cīņu par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, kur tiek astoņas sezonas labākās pasaules spēlētājas, Pekinā obligāti bija jāizcīna tituls. Tiesa, vēl nav zināms, vai visas ceļazīmes izcīnījušas tenisistes piedalīsies sezonas noslēguma turnīrā.

Sevastova Vozņackai zaudējusi visās piecās līdz šim aizvadītajās savstarpējās spēlēs. Iepriekšējo reizi abas tenisistes tikās maijā, kad Romas WTA Premier trešās kārtas spēlē Latvijas pārstāve cieta zaudējumu ar rezultātu 2-6, 7-5, 3-6.

Sevastova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura rangā atrodama 39.pozīcijā, bet trešajā kārtā tika bez cīņas, jo kreisā ceļgala traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt viņas otrās kārtas pretiniece Medisona Kīza no ASV, kura ir planētas 18.rakete. Astotdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 6-2 uzvarēja Donnu Vekiču no Horvātijas, kura ir ranga 38.pozīcijā, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) tika pārspēta Dominika Cibulkova no Slovākijas, kura ir planētas 30.rakete, bet pusfinālā gūta virsroka 6-4, 6-4 pār Naomi Osaku no Japānas, kura ir šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja un rangā ieņem sesto vietu.

Tikmēr Vozņacka pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 pārspēja šveicieti Belindu Benčiču, kura rangā ir 41.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 7-5, 6-3 apspēlēja horvātieti Petru Martiču, kura reitingā atrodama 36.vietā. Trešajā kārtā Dānijas tenisiste ar 7-5, 6-4 guva virsroku pār Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, kura rangā ir 21.pozīcijā, ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-2 sagrāva čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 40., bet pusfinālā ar 6-1, 6-3 pārspēja mājinieci Vanu Cjanu (WTA 28.), kurai šajā turnīrā bija īpašais ielūgums jeb "wild card".

No 2010.gada oktobra līdz 2012.gada janvārim Vozņacka tikai uz vienu nedēļu bija pazaudējusi WTA ranga līderpozīciju. Janvārī viņa triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā un izcīnīja savu pirmo Grand Slam titulu, kas dānietei uz četrām nedēļām ļāva atgriezties ranga līderpozīcijā.

Vozņacka savas karjeras laikā tikusi nu jau pie 30 WTA raudzes vienspēļu tituliem. Bez sacensībām Pekinā šosezon viņa uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un Īstbornas WTA Premier turnīrā.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā līdz šim bija labākais sasniegums.

Pagājušajā nedēļā Sevastova zaudēja Uhaņas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA International turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA International sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalījās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka Pekinas sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko rokas traumas dēļ cieta smagu sagrāvi šī turnīra otrajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi