Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova un Ostapenko Čārlstonas turnīra astotdaļfinālā pret pārsteigumu autorēm

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko šodien ASV notiekošā Čārlstonas WTA Premier sērijas turnīrā aizvada astotdaļfināla spēles, tiekoties ar šo sacensību lielākajām pārsteigumu autorēm.

Kā pirmā plkst.18 pēc Latvijas laika pēc nozīmes otrajā kortā izies Sevastova, samērojot spēkus ar tunisieti Onsu Žabēru, savukārt uzreiz pēc šī mača turpat Ostapenko tiksies ar ungārieti Fanni Stolāru.

WTA ranga 26.vietā esošā Sevastova sacensībās izlikta ar astoto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā kārtā trešdien viņa ar 6-3, 6-4 uzvarēja ranga 75.pozīcijā esošo vācieti Andrea Petkoviču, kura ir 2014.gada šī turnīra čempione, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Tikmēr Žabēra, kura rangā atrodas 131.vietā, turnīru sāka no kvalifikācijas, kur otrajā kārtā cieta neveiksmi, taču pamatturnīrā tika kā "laimīgā zaudētāja". Zīmīgi, ka viņa kvalifikācijā palika bez uzvarām, jo pirmo kārtu pārvarēja bez cīņas.

Pamatsacensībās gan Žabēra darbojas daudz veiksmīgāk, pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 uzvarot ranga 107.raketi Marinu Erakoviču no Jaunzēlandes, bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspējot polieti Magdu Lineti, kura rangā atrodama 83.pozīcijā.

Sevastovai un 2011.gada Francijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētājai Žabērai šī būs pirmā savstarpējā cīņa. Žabēra Francijas atklātā čempionāta junioru finālā spēlēja divus gadus pēc kārtas un karjeras laikā junioru rangā spēja pacelties līdz ceturtajai pozīcijai.

Šosezon Sevastova piecos no astoņiem turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā - otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktu - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA Premier turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam. Tas viņai rangā palīdzēja sasniegt 23.vietu, kas ir Sevastovas karjeras rekords.

Tikmēr Žabēra šosezon tika līdz Taipejas WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, šādas raudzes turnīros to izdarot vien otro reizi karjerā, kā arī sasniedza otro kārtu Šeņdžeņas WTA International un Dubaijas WTA Premier sērijas turnīros.

Žabēra pirms diviem gadiem WTA rangā bija 118.vietā, kas ir viņas karjeras rekords un nākamajā nedēļā, iespējams, tiks uzlabots, bet zemāka līmeņa ITF turnīros viņa izcīnījusi desmit uzvarētājas titulus, no tiem septiņus uz māla seguma, uz kāda norisinās arī cīņas Čārlstonā.

Žabēra karjerā nav uzvarējusi pirmā trīsdesmitnieka tenisistes, bet Sevastova šogad nav zaudējusi sportistēm, kas atrodas ārpus pasaules ranga labāko trīsdesmitnieka.

Sevastova Čārlstonas turnīrā piedalās ceturto reizi. Pirmoreiz 2009.gadā viņa pārvarēja kvalifikāciju un apstājās otrajā kārtā, bet 2010.gadā un pērn zaudēja jau pirmajā kārtā.

Tikmēr Ostapenko, kura rangā ir 66.vietā, dalību turnīrā sāka no pirmās kārtas, tajā pirmdien ar 6-4, 6-2 uzvarot Rumānijas sportisti Anu Bogdanu, kura šo turnīru sāka no kvalifikācijas un rangā atrodas 119.pozīcijā. Savukārt otrās kārtas cīņā Latvijas tenisiste trešdien ar 6-2, 4-6, 6-2 uzveica ranga 91.raketi Mariju Sakari no Grieķijas.

Stolāra, kura aizvada līdzšinējā karjerā veiksmīgāko turnīru, rangā atrodas vien 282.vietā. Viņa vispirms pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, tad pamatturnīra pirmajā mačā ar 6-3, 7-5 uzveica mājinieci Asiu Muhamedu, kura rangā ir 133.vietā, bet otrajā kārtā sagādāja sensāciju ar 7-6 (9:7), 7-6 (7:3) uzvarot turnīrā ar ceturto numuru izlikto Jeļenu Vesņinu no Krievijas.

Ostapenko savā profesionāles karjerā uz māla segumiem WTA pamatturnīros ir izcīnījus vien četras uzvaras. Pērn viņa uzvarēja divos mačos Romas WTA Premier sērijas turnīrā, bet citās māla cīņās bija cietusi neveiksmes.

Pašlaik 18 gadu vecā Stolara ar lieliem panākumiem līdz šim nav izcēlusies, jo tikai otro reizi spēlē WTA turnīru pamatsacensībās. Debiju viņa piedzīvoja februārī savā dzimtenē Budapeštas WTA International turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai. Viņa marta sākumā sasniedza savu ranga rekordu, pakāpjoties uz 253.pozīciju, bet profesionāles karjerā ir izcīnījusi tikai vienu vienspēļu titulu, ko 2015.gadā ieguva paša zemākā līmeņa ITF 10 000 sērijas turnīrā. Nākamajā nedēļā sportistes karjeras rekords tiks ievērojami uzlabots un viņa pietuvosies otrajam simtam.

Neilgi pirms Budapeštas turnīra Stolara palīdzēja Ungārijas izlasei Federāciju kausa izcīņā, tiekoties arī ar Latviju un vienspēlē trijos setos uzvarot Diānu Marcinkēviču.

Junioru vecumā viņa pasaules rangā bija pakāpusies līdz septītajai vietai un arī triumfēja Vimbldonas junioru turnīra dubultspēļu sacensībās.

Trešdien Stolāra svinēja lielāko uzvaru karjerā, jo uzvarēja WTA ranga 14.vietā esošo Vesņinu, kura pirms divām ar pusi nedēļām triumfēja prestižajā Indianvelsas WTA Premier turnīrā, savukārt pērn Čārlstonā aizkļuva līdz finālam.

Šajā turnīrā Ostapenko jāaizstāv pērn Katovices WTA International turnīra pusfinālā nopelnītie 110 punkti.

Ostapenko februārī cieta neveiksmi Dubaijas turnīra pirmajā kārtā un tādējādi nespēja nosargāt 585 WTA ranga punktus, ko viņa pirms gada šajā laikā ieguva, aizkļūstot līdz Dohas WTA Premier turnīra finālam. Līdz ar to tika piedzīvots ievērojams kritums rangā no 34.pozīcijas uz 71., taču šobrīd izdevies savu situāciju nedaudz uzlabot.

Latvijas otrajai raketei šī ir debija Čārlstonas turnīrā.

Ostapenko piedalās arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā otrdien pārī ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica rumānieti Irinu Begu un vācieti Lauru Zīgemundu. Ceturtdien Ostapenko un Atavo otrās kārtas cīņā tiksies aer čehieti Andrea Hlavāčkovu un indieti Saniju Mirzu, kuras turnīrā ir izliktas ar otro numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi