Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastovai jauns rekords WTA rangā un Latvijas pirmās raketes gods

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, sasniegusi jaunu karjeras rekordu un ieņem 12.vietu, turklāt viņa kļuvusi par valsts pirmo raketi, šo godu atgūstot no Aļonas Ostapenko.

Sevastova aizvadītajā nedēļā aizkļuva līdz prestižā Pekinas WTA Premier turnīra finālam, kurā atzina planētas otrās raketes, dānietes Karolīnas Vozņackas pārākumu. Par iekļūšanu finālā Latvijas tenisiste nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kas viņai rangā no 20.vietas ļauj pacelties uz 12.pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Iepriekšējais viņas labākais sasniegums bija 15.vieta, kas tika sasniegta pirms nepilna gada.

Tikmēr Ostapenko šajā turnīrā traumas dēļ apstājās otrajā kārtā, kā rezultātā rangā no 13.vietas atkāpusies uz 18.pozīciju.

Ostapenko pirms divām nedēļām zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Šajā nedēļā Ostapenko spēlēs Honkongas WTA International sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar slovākieti Kristīnu Kučovu, kura WTA rangā ir 317.vietā.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 356.vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par trim vietām uz 565.pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par 18 vietām pakāpusies uz 979.pozīciju.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga pirmās trīs vietas palikušas tādas pašas. Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka un vāciete Angelika Kerbere.

Par divām pozīcijām uz ceturto vietu pakāpusies ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka, piekto vietu saglabā ukrainiete Jeļina Svitoļina, bet par vienu vietu pakāpusies čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko tautiete Petra Kvitova, kas piedzīvojusi trīs pozīciju kritumu. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Sloeina Stīvensa, vāciete Jūlija Gērgesa un nīderlandiete Kiki Bertensa no Nīderlandes, kuras pakāpušās par vienu pozīciju.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Sevastova ar 3060 punktiem ir dalītā 11.vietā, kamēr Ostapenko ar 2363 punktiem ir 20.pozīcijā. Tikmēr līdere ar 6921 punktu ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes, tiesa, vairākas šosezon vadošās sportistes cīnās ar savainojumiem.

Šajā nedēļā norisināsies trīs International sērijas turnīri Honkongā, Lincā un Tiaņdzijņā.

Tikmēr Ostapenko dubultspēļu rangā saglabā 40.vietu, bet Sevastova pakāpusies par piecām vietām un tagad ir 57.pozīcijā, kamēr Marcinkēviča palikusi iepriekš ieņemtajā 217.vietā. Vismane rangā ir 858.vietā, zaudējot septiņas vietas, Alise Čerņecka ir dalītā 1077.pozīcijā, pakāpjoties par 162 vietām, bet Irina Ļapustina ieņem 1234.vietu, piedzīvojot piecu pozīciju kāpumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi