Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svitoļina svin otro uzvaru WTA Finals

Otro panākumu divos mačos Violetajā grupā sezonas noslēguma turnīrā Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā trešdien izcīnīja Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, nodrošinot vietu pusfinālā.

Svitoļinai vietu pusfinālā un uzvaru grupā nodrošināja 7-5, 6-3 panākums pret rumānieti Simonu Halepu, panākot uzvaru stundā un 39 minūtēs.

Pirmā seta piektajā geimā Halepa ar iespaidīgu sitienu no ērtās puses atspēlēja breika deficītu, taču 12.geimā uzdāvināja uzvaru pretiniecei setā ar virkni kļūdu. Otro setu rumāniete sāka labāk, iegūstot punktu, servējot pretiniecei, taču seta turpinājumu stabilāk aizvadīja ukrainiete.

Uzvaru nodrošināja labāka spēle no gala līnijas, bet Halepa neraksturīgi sev bieži kļūdījās, maču beidzot ar 38 nepiespiestajām kļūdām.

"Mana spēle ir atkarīga no uzbrukuma un aizsardzības pārvaldīšanas," teica Svitoļina pēc spēles. "Es pie tā strādāju, un šonedēļ tas padodas labi."

Pēc šīs cīņas abu tenisistu savstarpējās spēlēs ar 5-4 vadībā izvirzījusies Svitoļina, kura atspēlējās Halepai par zaudējumu Vimbldonas turnīra pusfinālā jūlijā.

Halepa pēc mača bilda, ka viņai jāuzlabo spēle, lai paliktu turnīrā ilgāk par trim spēlēm. "Es ļoti gribu uzvarēt pēdējā grupas spēlē, jo gribu kvalificēties pusfinālam," bilda rumāniete. "Cerams, paspēšu atjaunoties, jo jūtos nedaudz nogurusi, un varēšu spēlēt labāk nekā šodien."

Cīņā par otru ceļazīmi uz pusfinālu savstarpējā mačā tiksies abas Svitoļinas uzvarētās sāncenses - Halepa un Pliškova.

Otrā mačā kanādiete Bjanka Andresku trešajā geimā savainoja kreiso celi. Viņai tika sniegta medicīniskā palīdzība, taču ilgāk par vienu setu mačā pret čehieti Karolīnu Pliškovu viņa neizturēja, 51 minūtē zaudējot setu ar 3-6 un spēli neturpinot.

"Biju kārtīgi sagatavojusies šodienas cīņai, bet jūtos ne pārāk labi, ka pretiniecei bija jāizstājas," pēc uzvaras teica Pliškova.

Jau ziņots, ka Violetajā grupā pirmdien Svitoļina ar 7-6 (14:12), 6-4 pārspēja Pliškovu, bet Halepa apspēlēja Andresku ar 3-6, 7-6 (8:6), 6-3.

Ziņots arī, ka Sarkanajā grupā šveiciete Belinda Benčiča ar 7-5, 1-6, 2-6 atzina Bārtijas pārākumu, bet čehiete Petra Kvitova ar 6-7 (1:7), 6-4, 4-6 piekāpās japānietei Naomi Osakai.

Pasaules ranga trešā rakete Osaka pleca traumas dēļ pēc pirmā mača no turnīra izstājās, un viņas vietā atlikušos mačus Sarkanajā grupā aizvada nīderlandiete Kiki Bertensa.

Bertensa savā debijā WTA Finals turnīrā ar 3-6, 6-3, 6-4 apspēlēja pasaules ranga līderi austrālieti Ešliju Bārtiju, bet Kvitova ar 6-3, 1-6, 6-4 pieveica Benčiču.

Šeņdžeņā notiekošā turnīra pusfinālu sasniegs katras apakšgrupas divas labākās tenisistes.

Šī gada WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu naudas balvu profesionālajā tenisā. Turnīrā uzvarētāja var saņemt līdz pat 4 725 000 ASV dolāru (aptuveni 4 237 000 eiro), ar nosacījumu ja viņa uzvarēs arī visās trīs apakšgrupu spēlēs. 

Ja čempione pirms tam apakšgrupā piedzīvos vienu vai divus zaudējumus, balva būs mazāka, bet tā tik un tā pārsniegs četrus miljonus ASV dolāru. Kopš 2003.gada, kad WTA Finals pirmajā fāzē ir grupu turnīrs, turnīru bez zaudējumiem noslēgušas astoņas tenisistes.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots un tas sasniegs 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitē Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā. 

WTA Finals piedalās astoņas sezonas labākās tenisistes. 

Aizpērn Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi