Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tenisa grandu duelī Indianvelsas astodaļfinālā Federers pārliecinoši uzvar Nadalu

Divu pasaules tenisa grandu duelī titulētais šveicietis Rodžers Federers trešdien Indianvelsas ATP Masters 1000 sērijas turnīra astotdaļfinālā pārliecinoši uzvarēja spāni Rafaelu Nadalu.

Pasaules ranga desmitā rakete Federers, guva panākumu divos setos ar rezultātu 6-2, 6-3, neļaujot Nadalam, kurš rangā ieņem sesto vietu, revanšēties par šogad Austrālijas atklātā čempionāta finālā piedzīvoto neveiksmi.

Šī ir pirmā reize abu tenisistu karjerā, kad Federers ATP turnīros Nadalu uzvaru trīs mačos pēc kārtas, jo vēl pirms tam viņš bija labāks 2015.gada nogalē Bāzeles ATP World Tour 500 sērijas turnīrā.

Visu laiku titulētākais Grand Slam turnīru dalībnieks Federers, jau pirmajā geimā guva punktu Nadala servē, bet spēlē kopā viņš izmantoja četras breika iespējas, kamēr spānim bija tikai viena iespēja tikt pie punkta pretinieka servē, taču cīņas sākumā viņš to neizmantoja.

Patlaban 35 gadus vecais Federers pārliecinoši kontrolēja notikumus kortā, svinot savu 13.uzvaru cīņās ar Nadalu, kurš gan savstarpējā duelī ar 23 panākumiem joprojām ir tālu priekšā.

Federers janvārī Melburnā, triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā, izcīnīja savu 18.Grand Slam titulu karjerā, kamēr Nadalam ir 14 šādi tituli.

"Mans mērķis bija parādīt tikpat labu sniegumu kā Austrālijā, taču neticēju, ka tas izdosies, jo šeit Indianvelsā korta segums ir daudz atsperīgāks nekā Melburnā, tāpēc spēlēt ir grūtāk," pēc mača atzina Federers.

Tikmēr Nadals atzina, ka šoreiz viņam nav bijušas nekādas iespējas uzvarēt pretinieku. "Austrālijā bija daudz sīvāks mačs, kad arī man bija iespējas uzvarēt, taču ne šodien, jo Federers spēlēja daudz labāk par mani," bilda spānis.

Indianvelsas turnīra ceturtdaļfinālā Federers tiksies ar Austrālijas tenisistu Niku Kiri, kurš turnīra ceturtās kārtas mačā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja pasaules ranga otro raketi Novāku Džokoviču no Serbijas, kuram līdz ar to pārtrūka 19 uzvaru sērija šajā turnīrā.

Kiris ar titulēto serbu tikās otro reizi karjerā un izcīnīja otro uzvaru. Šajā mačā tika izmantota tikai viena breikbumba, piedevām, jau pirmajā geimā, kad to paveica austrālietis, savukārt pēc tam risinājās ļoti līdzīga cīņa, kurā veiksmīgāks bija 21 gadu vecais Kiris.

Pēc pirmā seta Džokovičs dusmās triecas raketi pret zemi, taču pēc cīņas atzina, ka izšķirošā bija pretinieka serve. "Niks servēja ļoti labi un man bija grūtības atsist bumbiņu, tāpēc tas bija izšķirošais faktors šajā spēlē," atzina serbs.

Kiris šajā mačā izpildīja 14 netveramas serves.

Pēdējo reizi Indianvelsā Džokovičs bija zaudējis 2013.gadā, pēc tam triumfējot šajā sacensībās trīs gadus pēc kārtas, bet kopumā viņam karjerā ir pieci Indianvelsas turnīra uzvarētāja tituli.

Zīmīgi, ka Kiris un Džokovičs pirmo reizi savā starpā tikās marta sākumā, kad Akapulko ATP World Tour 500 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 7-6 (11:9), 7-5 arī uzvarēja austrālietis.

Kiris trešo reizi karjerā sasniedza ATP Masters 1000 sērijas turnīru ceturtdaļfinālu.

Līdz ar Džokoviča izstāšanos turnīrā vairs nepiedalās pasaules ranga divi vadošie spēlētāji. LETA jau ziņoja, ka ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas sestdien piedzīvoja negaidītu neveiksmi otrās kārtas mačā, ar 4-6, 6-7 (5:7) piekāpjoties kanādietim Vašekam Pospīšilam.

Pirms Indianvelsas kopš pagājušā gada maija Marejs bija piedalījies 16 turnīros un 14 no tiem spēlējis finālos, gūstot desmit titulus. Izšķirošos mačus viņš nesasniedza vienīgi ASV un Austrālijas atklātajos čempionātos.

Pērn Indianvelsā Marejs izcīnīja tikai vienu uzvaru, tāpēc viņa ranga līdera gods pašlaik nav apdraudēts, jo Džokovičs konkurentam zaudē vairāk nekā 2000 punktus.

Tikmēr Indianvelsas WTA Premier turnīrā dāmām trešdien noskaidrojās pirmās divas pusfinālistes. Divu Krievijas pārstāvju duelī Svetlana Kuzņecova ar 6-3, 6-2 pārspēja Anastasiju Pavļučenkovu, bet čehiete Karolīna Plīškova sīvā mačā ar 7-6, (7:2), 7-6 (7:5) pieveica Garvinji Mugurusu no Spānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi