Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trešā simta spēlētāja Martiča negaidīti pārspēj Kīzu un kļūst par Sevastovas pretinieci

Horvātijas tenisiste Petra Martiča, kura pasaules rangā pašlaik atrodama tikai 290.vietā, ceturtdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar 3-6, 6-3, 6-1 negaidīti pieveica turnīrā ar 12.numuru izlikto amerikānieti Medisonu Kīzu un kļuva par nākamo Latvijas sportistes Anastasijas Sevastovas pretinieci.

Tiesa, šis nav salīdzinoši mazzināmās Martičas labākais sasniegums Francijas atklātajā čempionātā, jo viņa 2012.gadā spēja aizkļūt līdz turnīra ceturtajai kārtai.

Martiča šī gada Francijas atklātā čempionāta pamatturnīru sasniegusi pēc veiksmīgi pārvarētām kvalifikācijas sacensībām. Šis ir pirmais Grand Slam turnīrs kopš 2013.gada, kurā Horvātijas tenisiste spējusi pamatturnīrā tikt pie vismaz vienas uzvaras.

Ceturtdienas mačā 26 gadus vecā Martiča pret pasaules ranga 13.vietas īpašnieci Kīzu diezgan pārliecinoši zaudēja pirmo setu ar 3-6, lai gan jau pirmajā geimā ieguva breiku. Savukārt cīņas turpinājumā horvātiete pretiniecei ļāva uzvarēt tikai četros geimos, demonstrējot krietni labāku sniegumu.

Martičas karjeras rekords pasaules rangā ir 42.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gadā, bet karjeras laikā viņa nav izcīnījusi nevienu WTA titulu.

Trešajā kārtā Martiča sacentīsies ar pasaules ranga 19.vietas īpašnieci Sevastovu, kura šajā turnīrā izlikta ar 17.numuru. Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēkojušās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova ceturtdien otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-0 pārspēja 2014.gada Vimbldonas turnīra finālisti Eižēniju Bušāru no Kanādas.

Pirms tam viena no sacensību galvenajām favorītēm čehiete Karolīna Plīškova otrās kārtas cīņā ceturtdien ar 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja vien pasaules ranga 86.vietas īpašnieci Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas.

Zīmīgi, ka līdz ar to pasaules otrajai raketei Plīškovai pirmo reizi karjerā izdevies sasniegt Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Lai arī ceturtdienas mačā čehiete bija pārliecinoši labāka pirmajā setā, Aleksandrova turpinājumā parādīja raksturu un ar vienu breiku uzvarēja otrajā setā. Tomēr izšķirošajā setā Plīškova atkal pārņēma iniciatīvu un spēja gūt grūtu uzvaru.

Nākamajā kārtā Plīškova sacentīsies pret Vācijas tenisisti Karīnu Vitheftu, kura savā otrās kārtas cīņā ar 6-4, 7-6 (7:5) pārspēja mājinieci Paulīni Parmentjē.

Jau Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja pasaules ranga līdere Angelika Kerbere no Vācijas, tāpēc tagad tieši Plīškova turnīrā ir visaugstāk izsētā tenisiste.

Arī viena no turnīra galvenajām favorītēm Simona Halepa no Rumānijas ceturtdien pārvarēja Francijas atklātā tenisa čempionāta otro kārtu, jo ar trešo numuru izliktā rumāniete ar 6-4, 6-3 nepilnas pusotras stundas laikā pārspēja Tatjanu Mariju no Vācijas, kura pasaules rangā pašlaik atrodama vien 102.pozīcijā.

Pirms trim gadiem Halepa spēlēja Francijas atklātā čempionāta finālā, kur gan piekāpās krievietei Marijai Šarapovai. Savukārt pēdējos divos gados tālāk par ceturto kārtu rumānietei, kura pasaules rangā pašlaik ir ceturtajā vietā, nav izdevies tikt.

Šī turnīra nākamajā kārtā Kvitova tiksies talantīgo krievieti Darju Kasatkinu, kura turnīrā izlikta ar 26.numuru. Krievijas sportiste savā otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:1), 6-4 bija pārāka pār čehieti Markēta Vondroušovu.

Zīmīgi, ka Kasatkina ceturtdien piedalījās arī sieviešu dubultspēļu turnīrā, kur pārī ar tautieti Irinu Hromačevu pirmajā kārtā ar 6-0, 3-6, 6-4 pārspēja Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko un amerikānieti Rakelu Atavo.

Tiesa, Ostapenko vienspēļu turnīrā arī sasniegusi trešo kārtu, kur piektdien tiksies ar Ukrainas pārstāvi Ļesju Curenko.

Pirms tam ceturtdien trešo kārtu Francijas atklātajā čempionātā sasniedza arī ukraiņu tenisiste Jeļina Svitoļina un Polijas pirmā rakete Agņeška Radvaņska, lai gan katra savos mačos zaudēja pa vienam setam.

Ar piekto numuru izliktā Svitoļina, kura ieņem pirmo vietu šī gada pasaules rangā, otrās kārtas mačā ar 3-6, 6-3, 6-2 apspēlēja pasaules ranga 77.pozīcijā atrodamo bulgārieti Cvetanu Pironkovu.

Svitoļina šajā sezonā tikusi pie četriem WTA tituliem, triumfējot divos no trijiem uz māla aizvadītajiem turnīriem. Francijas atklātais čempionāts viņai līdzšinējā karjerā ir sekmīgākais no Grand Slam turnīriem, jo 2015.gadā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn līdz ceturtajai kārtai, kamēr citās sacensībās viņa tālāk par trešo kārtu nav spējusi tikt.

Trešajā kārtā Svitoļinai pretim stāsies poliete Magda Linete, kura atrodama 94.pozīcijā rangā. Viņa otrajā kārtā ar 6-0, 7-5 uzveica turnīra 29.raketi Anu Konjuhu no Horvātijas, kura rangā ir 30.pozīcijā.

Pirms šī turnīra Linete astoņos Grand Slam turnīros, kuros bija piedalījusies, kopā bija guvusi vien vienu uzvaru.

Tikmēr Linetes tautiete Radvaņska, kura izlikta ar devīto numuru un pasaules rangā ir desmitajā pozīcijā, ceturtdien ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-3 apspēlēja Alisonu fan Aitfanku no Beļģijas, kura rangā ir 113.pozīcijā.

Radvaņskai Parīzē sekmīgākais starts bija 2013.gadā, kad viņa tika līdz ceturtdaļfinālam. Šoreiz trešajā kārtā polietei pretim stāsies mājiniece Alizē Kornē, kura rangā ir 43.vietā un ceturtdien ar 6-4, 6-1 uzvarēja turnīra 20.raketi Barboru Strīcovu no Čehijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi