Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

WTA rangā neesoša Latvijas tenisiste Amjēnas turnīrā uzvar vienu no favorītēm

Pasaules rangā neesošā Latvijas talantīgā tenisiste Daniela Vismane otrdien Francijā notiekošā Amjēnas ITF 15 000 sērijas turnīra vienspēļu pirmās kārtas mačā negaidīti uzvarēja vienu no sacensību favorītēm.

Pašlaik vien 16 gadus vecā Vismane pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja ar astoto numuru izlikto Francijas pārstāvi Sāru Cakareviču, kura pasaules rangā atrodama gana augstajā 494.vietā.

Vismane šo turnīru sāka no kvalifikācijas, kur izcīnīja pārliecinošas uzvaras visos trijos mačos, kopumā zaudējot tikai piecus geimus. Par pamatturnīra otrās kārtas sasniegšanu latviete nopelnījusi vienu WTA ranga punktu. Tas gan viņai neļaus debitēt pasaules rangā, jo tādā gadījumā nepieciešams tikt pie punktiem trijos turnīros vai vienā nopelnīt vismaz desmit punktus. Savu pirmo punktu latviete nopelnīja pagājušā gada oktobrī, no kvalifikācijas tiekot līdz pamatsacensību otrajai kārtai Oslo ITF 10 000 turnīrā. Līdz ar to līdz debijai WTA rangā viņai jānopelna punkts vēl vienā turnīrā vai arī jātriumfē šajās sacensībās.

Savukārt junioru rangā Vismane pašlaik atrodas 41.vietā.

Nākamajā mačā Vismane sacentīsies ar citu Francijas tenisisti Klotildi de Bernardi, kura pasaules rangā atrodama 961.vietā, bet pamatsacensībās arī iekļuva pēc veiksmīgi pārvarētas kvalifikācijas.

Šajā turnīrā startē arī pasaules ranga 300.vietas īpašniece Diāna Marcinkēviča, kura izlikta ar otro numuru. Viņa otrdien pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 uzvarēja francūzieti Marinu Partro, kura WTA rangā atrodama 626.vietā.

Arī Marcinkēviča tikusi pie viena WTA ranga punkta, bet nākamajā mačā samēros spēkus pret Beļģijas pārstāvi Klārtji Lībensu, kura ir pasaules 617.rakete.

Marcinkēviča pārī ar baltkrievieti Ilonu Kremenu ar pirmo numuru izliktas dubultspēļu turnīrā. Pirmā kārta viņām bija brīva, bet ceturtdaļfinālā būs jāspēkojas ar francūzietēm Luāzu Lamplu un Mariju Matelu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi