Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EČ finālu nesasniedz arī sprintere Bukša

Sestdienas vakarā Glāzgovā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās pusfinālu 60 metru sprintā aizvadīja Sindija Bukša. Viņa savā skrējienā ar laiku 7,42 sekundes bija septītā starp astoņām dalībniecēm, tādējādi neiekļuva vēlāk sestdien gaidāmajā finālā. To sasniedza katra skrējiena divas ātrākās sportistes un labākās nākamo divu rezultātu īpašnieces. No iekļūšanas finālā Bukša atpalika par 0,16 sekundēm. Eiropas čempionātā līdz ar to viņai 22. vieta.

Pirms tam priekšsacīkstēs Bukša ar laiku 7,39 sekundes savā skrējienā bija ceturtā. Pusfinālā automātiski iekļuva katra skrējiena pirmo trīs vietu ieguvējas, tāpēc latvietei bija jāgaida līdz kvalifikācijas beigām. Beigās Bukša tajā iekļuva pēc rezultāta, būdama 23. ātrākā priekšsacīkšu skrējēja.

Pirms tam sestdien kvalifikācijas sacensības tāllēkšanā nepārvarēja māsas Lauma un Māra Grīvas. Vislabāko rezultātu no abām uzrādīja Māra, kura ar atkārtotu personīgo rekordu - 6,41 metru - bija desmitajā vietā, kamēr Lauma ar 6,34 metriem ieņēma 15. pozīciju starp 18 konkurentēm.

Lai iekļūtu finālā, tāllēcējām bija jālec vismaz 6,65 metru tālumā vai jābūt labāko astoņu sportistu pulkā, tomēr normatīvu spēja pārvarēt sešas sportistes, kas pārējām pavēra tikai divas iespējas iekļūt finālā. Kā pēdējā izšķirošās sacensības ar 6,50 metriem sasniedza Lielbritānijas sportiste Ebigeila Irozuru, tādējādi M.Grīva no viņas atpalika par deviņiem centimetriem.

Vēl sestdien 60 metru barjerskrējiena priekšsacīkstes aizvadīja Kristaps Sietiņš, kurš ir šāda ranga sacensību debitants. Viņš ar laiku 8,05 sekunde savā skrējienā gan bija pēdējais un ieņēma noslēdzošo pozīciju arī starp visiem sportistiem, kuri tika pie ieskaitīta rezultāta. Kontinenta meistarsacīkstes viņš noslēdza 29. vietā.

Jau vēstīts, ka ārpus fināla sestdien palika arī Līga Velvere, kura 800 metru skrējiena pusfinālā finišēja ceturtā, no trešās vietas, kas ļautu kvalificēties finālskrējienam, atpaliekot par 0,46 sekundēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi