Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Etiopijas skrējēja Dibaba kļūst par četrkārtēju pasaules čempionāti vieglatlētikā telpās

Etiopijas skrējēja Genzebe Dibaba ceturtdien Birmingemā uzvarēja 3000 metru distancē pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās, tiekot pie ceturtās zelta godalgas šo sacensību vēsturē.

Dibaba 2012.gadā pasaules čempionātā telpās uzvarēja 1500 metru skrējienā, bet 2014. un 2016.gadā bija nepārspēta divas reizes garākā distancē, ceturtdien nosargājot šo titulu.

Patlaban 27 gadus vecā etiopiete 3000 metrus veica astoņās minūtēs un 45,05 sekundēs, par 0,63 sekundēm pārspējot Nīderlandes pārstāvi Sifanu Hasanu, kamēr vēl par sekundes desmitdaļu atpalika mājiniece Lora Muira.

Dibaba 2016.gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija otrā 1500 metros, bet pasaules čempionātos stadionā viņa 2015.gadā šajā distancē izcīnīja zelta medaļu. Viņa šobrīd ir pasaules rekordiste telpās 1500, 2000, 3000 un 5000 metru distancēs, kā arī jūdzēs un divu jūdžu skrējienā. Tāpat Dibabai pieder pasaules rekords 1500 metru distancē stadionā.

Etiopijas skrējējas pasaules čempionātos telpās 3000 metru distancē ir uzvarējušas astoņas reizes pēdējās deviņās meistarsacīkstēs. 2012.gadā šajā distancē uzvarēja kenijiete Helēna Obiri, kura ceturtdien palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Vēl pirmdien Birmingemā pasaules čempionāta pirmajā dienā tika aizvadītas augstlēkšanas sacensības dāmām un kungiem, kurās nepārspēti palika zem neitrāla karoga startējušie Krievijas sportisti Marija Lasickene un Daņils Lisenko.

Sacensību galvenā favorīte Lasickene svinēja pārliecinošu uzvaru, pārvarot 2,01 metru augstumu, kamēr sudraba un bronzas medaļas ieguva attiecīgi Vašti Kaningema no ASV un itāliete Alesija Trosta, kuras pārlēca 1,93 metru augstumu.

Lasickene, kura iepriekš bija pazīstama ar uzvārdu Kučina, pērn uzvarēja arī pasaules čempionātā stadionā, bet planētas meistarsacīkstēs telpās šī viņai bija otrā zelta medaļa, atkārtojot 2014.gada panākumu. Viņa šobrīd dominē dāmu augstlēkšanā, jo ir uzvarējusi jau 38 sacensībās pēc kārtas.

Tikmēr vīriem Lisenko ar pēdējo mēģinājumu pārleca 2,36 metrus, par trīs centimetriem pārspējot Kataras augstlēcēju Mutasu Essu Baršimu, kurš tika atzīts par 2017.gada pasaules labāko vieglatlētu.

Savukārt pie bronzas tika Mateušs Pržibilko no Vācijas, kurš tika galā ar 2,29 metru augstumu.

Lisenko pērn Londonā bija otrais "vasaras" pasaules čempionātā, kurā uzvarēja Baršims, kurš savukārt ir arī 2014.gada pasaules čempions telpās.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā Birmingemā Latviju pārstāvēs četri sportisti - trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, tāllēcēja Lauma Grīva, vidējo distanču skrējēja Līga Velvere un sprinteris Austris Karpinskis.

Kā pirmais uz starta dosies Karpinskis, kurš piektdien aizvadīs 400 metru priekšsacīkstes.

Pasaules čempionāts Birmingemā ilgs līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi