Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

FOTO: Pa Mērnieku laiku takām Stirnu buka posmā Vecpiebalgā skrējuši 3500 dalībnieku

Saulainos un siltos laikapstākļos Vecpiebalgas pusē “Vēveros” ar trīs ar pusi tūkstoti dalībnieku aizvadīts populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas ceturtais posms, taku skrējējiem izbaudot gleznainajā Piebalgas pusē “Mērnieku laiku” takas un finišējot Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā "Vēveri" teritorijā blakus nesen atjaunotajām Vēveru dzirnavām, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

No pazīstamākajiem sportistiem uzvaras izcīnīja pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un daudzkārtējais čempions vieglatlētikā Uģis Jocis, kā arī vēl viens daudzkārtējais čempions Jānis Girgensons un četrkārtējais uzvarētājs maratona distancē Kristaps Bērziņš.

 “GARMIN Lūsis” 30km distancē uzvarētāju godā atgriezās Kristaps Bērziņš, kurš pagājušajā posmā vēl īsti neatlabis no slimošanas finišēja otrais Buka distancē. Līdz ar to kuldīdzniekam otrā uzvara šajā sezonā un vairāk nekā trīsdesmit pa visiem gadiem “Stirnu bukā”. Godalgoto vietu sēriju turpināja vispusīgais talsinieks Gints Lūsis, kuram trešo reizi otrā vieta. Sezonas pirmā posma Saulkrastos uzvarētājs Lūsis, kurš maija beigās nopelnīja sudrabu taku skriešanā Rēzeknes novadā, ir vienīgais vīriešu konkurencē, kurš garākajā distancē visos posmos šajā sezonā ir bijis trijniekā. Otrā godalga šosezon Artūram Junolainenam, kurš martā Saulkrastos bija otrais aiz Lūša. Otro reizi šosezon 4. vieta Ventam Lupkinam.

Sievietēm garākajā distancē pēc diviem gadiem pie uzvaras tika Anete Švilpe, kura līdz ar to ir vienīgā dāmu konkurencē, kurai visos šīssezonas startos ir izdevies būt trijniekā. Iepriekšējo divu posmu uzvarētājai un taku čempionei pēdējos divos gados Agatei Armanei nebija labākā diena, šoreiz finišējot otrajā vietā. Bieži trijniekā iekļūstošā Linda Boldāne nepalaida garām iespēju arī šoreiz kāpt uz goda pjedestāla, jo jūnija vidū trešo Vilkaču maratona titulu ieguvusī Boldāne bija trešā.

“VENDEN Stirnu buks” 21km distancē pirmo startu šajā sezonā aizvadīja iepriekšējās sezonas līderis “Zaķī” Jānis Girgensons. Daudzkārtējam čempionam, lai arī nebija viegli, jo pēdējā laikā nesanāk daudz trenēties, tomēr izdevās uzvarēt. Viņam netālu bija otrās vietas ieguvējs Renārs Roze. Līdz ar to maratona vicečempions otro gadu pēc kārtas otro reizi sezonā ieguva otro vietu. Trijnieku noslēdza lietuvietis Andrius Šipkinas, kurš līdz ar to visos posmos ir bijis trijniekā.

Sievietēm otro posmu pēc kārtas uzvarēja Zanda Malančuka, kura līdz ar to tāpat kā Vecpiebalgā nestartējusī Klinta Lauska ir uzvarējusi šajā gadā divas reizes, turklāt Zandas kontā ir arī divas otrās vietas. Pirmo godalgu šajā sezonā nopelnīja olimpiete Agnese Pastare, kurai otrā vieta. Pirmo reizi trijniekā tika arī Jūlija Vēvere.

“VESELĪBAS KARTE Zaķa” 12km distancē favorīte statusu apliecināja Uģis Jocis, izcīnot trešo uzvaru, jo Rēzeknē Latvijas rekordists telpās un šosejā 5km veselības problēmu dēļ nepiedalījās, izlaižot arī titula aizstāvēšanu un jaunu rekordu uzstādīšanu jūdzē. Saulkrastos mocoties ar sliktu pašsajūtu, pēc divu posmu izlaišanas “Stirnu bukā” ar ierasto godalgotu vietu atgriezās titulētais triatlonists Andrejs Dmitrijevs.

Atzīstami pirms mēneša nostartējis Eiropas čempionātā bezceļu skriešanā Dmitrijevs labi turējās līdzi lielu distances daļu Latvijas rekordistam Jocim, beigās zaudējot tikai pusminūti. Trešo vietu tāpat kā pirms Jāņiem Latvijas čempionātā 10 000m ieguva Arnis Paškevičs, bet otro posmu pēc kārtas ceturtais finišēja daudzsološais slēpotājs un biatlonists no Talsiem Rihards Lozbers.

Sievietēm otro posmu pēc kārtas startēja un arī pārliecinoši uzvarēja pagājušo Pasaules kausa sezonu distanču slēpošanā pirmo reizi kopvērtējumā divdesmitniekā pabeigusī Patrīcija Eiduka. Spēcīgajā norvēģu komandā trenējošā vecbebriete, kura jau divas sezonas pēc kārtas ir izcīnījusi piekto vietu Pasaules kausa posmos, bija aizvadījusi treniņnometni uz sniega Norvēģijā, tā kā Patrīcijai nācās izbaudīt kontrastu un šoreiz piekāpties jaunākajam brālim Edijam, savstarpējā principiālajā divcīņā abu jaunāko kuplās Eiduku ģimenes atvašu starpā rezultātam kļūstot neizšķirtam. Starp citu, bez Patrīcijas un Edija arī vecākie brāļi Valts, Krists un Nils piedalījās ar saviem bērniem.

Pēc posma pārtraukuma trijniekā atgriezās un trešo reizi otro vietu ieguva Kitija Valtere, kura pirms Jāņiem izcīnīja sudrabu Latvijas čempionātā 10 000m. Trešo vietu izcīnīja un pirmo reizi šosezon trijniekā tika jēkabpiliete Ineta Jerofejeva, kura pirmajos divos posmos bija ceturtā, bet iepriekšējās sezonās ik pa laikam tika trijniekā nedaudz garākajā Stirnu buka distancē.

“Vāveres” 7km vīriešiem atkal bija jauns uzvarētājs un par to kļuva Helmuts Rasa, kurš pagājušajā sezonā vairākas reizes bija trešais. “Palīdzēsim.lv” komandas pārstāvis aiz sevis atstāja pirmo reizi trijniekā tikušo Emanuelu Zauriņu un pagājušā posma uzvarētāju Dzintaru Barkānu. Sievietēm gan uzvarētāja nemainījās, un otro posmu pēc kārtas pirmā bija pļaviņiete Eva Žilde-Rudzīte, kura līdz ar to kļuva par pirmo šī gada “Vāveres” distancē, kura uzvarējusi vairāk nekā vienu reizi. Evai cieši sekoja Alsungas posma uzvarētāja Signe Birkenberga, kura otā vieta, savukārt otro posmu pēc kārtas trešā finišēja soļotāja un Latvijas čempionāta bronzas medaļniece Evita Skruļa, kura sezonu sāka ar pirmo vietu Saulkrastos.

“SALAMON” sprinta etapā kalna karaļa titulu trešo reizi ieguva Uģis Jocis, taču ļoti sīvu pretestību izrādīja otrās vietas ieguvējs Mārtiņš Krauklis. Arī sievietēm bija bez pārsteigumiem un visātrāk sprinta etapu kalnā veica Eiduka. Atzīstams veikums kārtējo reizi Agitai Kaļvai, bet pārsteidza, ka šoreiz ārpus trijnieka palika pirmo divu posmu ātrākā dāma Gita Gedrovica, kurai “Zaķa” distancē nedaudz pietrūka līdz trešajai vietai, finišējot ceturtajai.

Komandu ieskaitē sezonas līderi “Rieksti mīl vāveres” nopelnīja trešo uzvaru, kas nācās ļoti sīvā konkurencē ar vicelīderiem Talsu pakalnu sporta klubu un otrā posma uzvarētājiem ASK Patria Sportland, kuriem otrā reize trijniekā, bet kopvērtējumā joprojām ceturtā vieta aiz jēkabpiliešiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi