Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Pirms gada notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no Krievijas vieglatlētiem startēja vienīgi ASV dzīvojošā Darja Klišina

IAAF pirms gaidāmā pasaules vieglatlētikas čempionāta patur spēkā Krievijas diskvalifikāciju

Krievijas Vieglatlētikas federācija joprojām nav izpildījusi visus antidopinga kritērijus, līdz ar to paliek diskvalificēta, pasaules čempionāta priekšvakarā pirmdien pavēstīja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Kā pirmdien vienbalsīgi rekomendējusi IAAF padome, ceturtdien gaidāmajā federācijas kongresā būtu nepieciešams pagarināt Krievijas diskvalifikāciju, jo vairāki nosacījumi "joprojām nav pilnībā izpildīti".

Krievijas Vieglatlētikas federācija pēc plašām apsūdzībām valsts uzraudzītā dopinga programmā tika diskvalificēta 2015.gada novembrī, bet pirms gada notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no šīs valsts vieglatlētiem startēja vienīgi ASV dzīvojošā Darja Klišina.

Jau piektdien sāksies pasaules vieglatlētikas čempionāts un atļauju tajā piedalīties saņēmuši nu jau 19 Krievijas vieglatlēti, kuriem gan būs jāstartē zem neitrāla karoga.

"Progress veikts, tomēr joprojām ir jautājumi, kurus nepieciešams atrisināt," paudis IAAF darba grupas neatkarīgais vadītājs Renē Annešens. "Mūsu iespaids ir, ka viņi tiešām vēlas izpildīt visus noteiktos kritērijus."

Tomēr Annešens uzsvēra, ka neatrisināti joprojām ir daudzi jautājumi, piemēram, Krievijas amatpersonas neatzīst tā dēvēto Ričarda Maklarena ziņojumu, kurā tika norādīts uz valsts atbalstītu dopinga sistēmu, kuras pamatā bija pozitīvu dopinga analīžu nomainīšana pret negatīvām.

Joprojām diskvalificēta ir arī Krievijas Antidopinga aģentūra, kurai gan nesen tika ļauts stingrā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) uzraudzībā sākt plānot un īstenot dopinga pārbaudes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi