Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Muhamada ar jaunu pasaules rekordu triumfē 400 metru barjersprintā

ASV barjersprintere Dalila Muhamada piektdien Dohā ar jaunu pasaules rekordu triumfēja planētas meistarsacīkšu vieglatlētikā 400 metru barjerotajā distancē.

Muhamada stadiona apli ar barjerām veica 52,16 sekundēs, sev piederošo pasaules rekordu labojot par četrām sekundes simtdaļām.

Pirmajā trijniekā ar jauniem personīgajiem rekordiem finišēja arī amerikāniete Sidnija Maklaflina un jamaikiete Rašela Kleitona, kuru laiks bija attiecīgi 52,23 un 53,74 sekundes.

Skrējiens bija ļoti ātrs, tādējādi ceturtajā vietā finišējusī Šveices sportiste Lea Šprungere ar 54,06 sekundēm laboja valsts rekordu šajā distancē

Iepriekš 29 gadus vecajai Muhamadai pasaules čempionātos bija divas sudraba medaļas. Viņa ir arī 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione.

Muhamada iepriekšējo reizi rekordu laboja 28.jūlijā ASV čempionātā, kad ar 52,20 sekundēm par 0,14 sekundēm pārspēja Krievijas sportistes Jūlijas Pečonkinas 2003.gadā sasniegto rezultātu.

Savukārt 400 metru gludajā distancē vīriem pārliecinošu uzvaru ar jaunu Bahamu rekordu svinēja Stīvens Gārdiners, kurš finišēja pēc 43,48 sekundēm, kas viņam dod sesto vietu visu laiku ātrāko sprinteru sarakstā. Viņš pirms diviem gadiem izcīnītajam sudrabam pievienoja zeltu.

Negaidītu otro vietu ar jaunu Dienvidamerikas rekordu - 44,15 sekundēm - izcīnīja kolumbietis Antonijs Hosē Zambrano, bet trešais bija amerikānis Freds Kerlijs, kurš bija divas sekundes simtdaļas lēnāks.

Iepriekšējo divu čempionātu uzvarētājs un pasaules rekordists Veids Van Nīkerks no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) turpina atveseļošanas pēc krustenisko saišu plīsuma.

Tikmēr čempiontitulu 3000 metru kavēkļu skrējienā dramatiskā cīņā nosargāja kenijietis Konseslus Kirpoto, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 1,35 sekundes, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Pēdējos centimetros viņam zaudēja Lameča Girma, kurš atpalika vienu sekundes simtdaļu, bet laboja Etiopijas rekordu, kamēr trešais ar 2,31 sekunžu deficītu bija Marokas skrējējs Sufiane El-Bakali. Arī šis bija gana ātrs skrējiens, jo četri ārpus pirmā trijnieka finišējušie sportisti laboja personīgos rekordus.

Augstlēkšanā uzvaras laurus plūca un savu titulu nosargāja mājinieks Mutazs Essa Baršims, kurš pārvarēja 2,37 metru augstumā novietotu latiņu, kas ir sezonas labākais rezultāts.

Aiz viņa bija divi zem neitrāla karoga startējušie krievi Mihails Akimenko un Iļja Ivaņuks, kuri ar 2,35 metriem laboja savus personīgos rekordus.

Diska mešanā dāmām zelta un sudraba medaļas aizceļos uz Kubu. Uzvaru ar 69,17 metriem izcīnīja Jaime Perese, bet otrā ar 68,44 metriem bija 2015.gada čempione Danja Kavaljero. Titulētā horvātiete, divkārtējā pasaules čempione Sandra Perkoviča ar 66,72 metrus tālu metienu šoreiz samierinājās ar bronzas medaļu.

Naktī uz sestdien kļūs zināms pasaules čempions 20 kilometru soļošanā vīriem.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi