Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc apelācijas PČ vieglatlētikā tiek pie bronzas

Spānim Orlando Ortegam piešķirta bronzas medaļa pasaules čempionāta vieglatlētikā Dohā 110 metru barjerskrējienā kā godīgas spēles žests pēc tam, kad sportists sākumā finišēja piektais, taču viņu traucēja cits skrējējs, lēmusi sacensību žūrija.

Sacensību žūrija sākumā noraidīja Spānijas apelāciju par trešdienas rezultātiem 110 metru barjerskriešanas finālā, kurā uzvarēja amerikānis Grānts Holovejs. Ortega zaudēja iespēju izcīnīt medaļu pēc saskares ar jamaikieti Omāru Maklaudu, kurš, skrienot blakus celiņā, paklupa un krita.

Spānija aicināja skriet finālu vēlreiz vai ļaut Ortegam skriet vienam, vai arī piešķirt viņam vietu, kādā barjersprinteris atradās pirms sadursmes, kas arī tika izdarīts.

"Ņemot vērā, ka Maklauds traucēja Spānijas atlētam, žūrija apelāciju ir apmierinājusi un noteikusi, ka Orlando Ortega arī tiek piešķirta bronzas medaļa," teikts žūrijas lēmumā.

Tas bija jau otrais tāda veida lēmums Dohā pēdējo 24 stundu laikā. Polijas vesera metējs Vojcehs Novickis, kurš ieņēma ceturto vietu, tāpat kā trešajā vietā finišējušais ungārs Bence Halass tika pie bronzas, jo tika uzskatīts, ka Halass savā labākajā mēģinājumā esot skāris segumu ārpus mešanas apļa, kas jāuzskata par neieskaitītu mēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi