Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa - galvenā Latvijas cerība PČ vieglatlētikā

Viens dārgmetāls jau iegūts, un ir visi priekšnoteikumi kolekcijas papildināšanai. Laura Ikauniece-Admidiņa pirms diviem gadiem pasaules čempionātā (PČ) izcīnīja bronzu un šogad pasaules rangā ir trešajā vietā. Piektdien Londonā startēs pasaules čempionāts. Uz starta izies arī 12 Latvijas vieglatlēti.

Jau sestdien būs jāsāk turēt īkšķi par Ikaunieci-Admidiņu, kas uzsāks septiņcīņas divu dienu maratonu. Laura turpina progresēt un savus labākos rezultātus sasniedz tieši sezonas atbildīgākajos startos. Pirms gada Rio olimpiskajās spēlēs viņa bija ceturtā, un ir pamats gaidīt augstu vietu arī Londonā, vēl jo vairāk tāpēc, ka divas Rio medaļnieces nebūs dalībnieču skaitā. Sudraba medaļas ieguvēja britu sportiste Džesika Enisa-Hila par karjeras beigšanu paziņoja pagājušā gada oktobrī, trešās vietas ieguvēja Kanādas daudzcīņniece Braiana Teisena-Ītona – šā gada janvārī. Tomēr konkurence tik un tā būs ļoti nopietna.

Izteikta favorīte ir tikai 22 gadus vecā Beļģijas sportiste Nafisatu Tiama, kura uzvarēja Rio un kurai ir arī sezonas labākais rezultāts – 7013 punktu. Otrā šogad rangā ir vāciete Karolina Šefere ar 6836 punktiem. Ikauniece-Admidiņa ir trešā (6815 p.). Visi trīs sezonas labākie rezultāti tika sasniegti maija beigās daudzcīņnieku sacensībās Gecisā. Cīņā par medaļām gan jau iesaistīsies arī britu sportiste Katarina Džonsone-Tomsone. Viņai ir sezonas ceturtais rezultāts – 6691 punkts. Laurai pirms gada Rio izdevās apsteigt Šēferi un Džonsoni-Tomsoni. Savu personisko rekordu Ikauniece-Admidiņa Gecisā uzlaboja par 193 punktiem.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi