Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šķēpmešanas leģendas Jāņa Lūša ģimene lūdz ziedot viņa rehabilitācijai

Leģendārā Latvijas šķēpmetēja Jāņa Lūša dēls Voldemārs aizvadītajā nedēļā sociālajā vietnē Facebook izplatījis aicinājumu ziedot naudas līdzekļus viņa tēvam, kurš šobrīd cīnās ar smagu slimību - vēzi.

Publiskajā ierakstā Lūša dēls sīkās detaļās neizplūst, vien atzīmē, ka valsts līdz šim savu atbalstu nav sniegusi, tāpēc palīdzība jāmeklē citur. Pēc ieraksta publicētajos komentāros noprotams, ka leģendārā Lūša ārstēšanās paredzēta kādā no Vācijas klīnikām.

 

Jānis Lūsis 1968.gadā tika kronēts par olimpisko čempionu. 1964.gadā Tokijā viņš izcīnīja olimpisko bronzu, bet jau 1972.gadā Minhenē viņš sakrāja visa kaluma olimpiskās godalgas, jo tika kronēts par vicečempionu.

Karjeras laikā leģendārais šķēpmetējs kļuva par desmitkārtēju Latvijas čempionu, un 12 reizes viņš uzvarēja PSRS čempionātā. Tāpat Lūsis četras reizes izcīnīja zeltu Eiropas čempionātā.

1987.gadā Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) Lūsi atzina par visu laiku izcilāko šķēpa metēju pasaulē, bet 2014.gadā viņš tika uzņemts IAAF Slavas zālē par sevišķu ieguldījumu sportā.

Īpašu atzinību Lūsis izpelnījies arī no Latvijas valsts, 1999.gadā kļūstot par Triju zvaigžņu ordeņa komandieri (ordeņa trešā šķira).

Top komentāri

Margarēta
M
Kāpēc "Diena" ir izlēmusi popularizēt šādus ierakstus sociālajos tīklos? Jums ir kāda garantija, ka tur kāds vienkārši nemēģina slaukt vientiešus uz sava stipri vecā un slimā radinieka rēķina. Jānim Lūsim ir 80 gadi. Tas ir vecums, kad ir pavisam normāli aiziet no šīs pasaules. Un ar kaut ko jau aiziet. te nu vietā atgādināt, ka, ja nu kāds vēlas ziedot, labāk to darīt caur ziedot.lv Tā vismaz ir garantija, ka līdzekļi nonāk tam, kam vākti, bet, ja vairs nav vajadzīgi, tiek pārdalīti citiem. Skaitīt naudu uz privātiem kontiem, kur radnieki it kā kaut ko kādam vāc, ir samērā nesaprātīgi. Tikpat labi viņiem varbūt pat domas nav to cilvēku ārstēt, bet izmanto situāciju savu finansiālo problēmu risināšanai. Vēlreiz liels FUJ Dienai, kai popularizējat šādus apšāubāmus līdzekļu vākšanas mēģinājumus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi