Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Titulētajai augstlēcējai Čičerovai jāšķiras no Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnītās bronzas medaļas

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi titulētās krievu augstlēcējas Annas Čičerovas apelāciju, līdz ar to viņai būs jāšķiras no 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnītās bronzas medaļas.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirms gada atņēma Čičerovai medaļu, jo atkārtoti pārbaudītajās dopinga analīzēs, kuras viņa nodeva pēc Pekinas sacensībām, tika atklāts, ka sportiste lietojusi dopingu.

Šobrīd 35 gadus vecās sportistes atkārtoti pārbaudītajās analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela turinabols, kas ir anaboliskais steroīds.

Sportiste nolēma cīnīties par savu taisnību un vēl pērn vērsās CAS ar apelāciju, taču tagad tā ir noraidīta, tāpēc Čičerovai oficiāli būs jāatdod sava godalga.

Čičerova Pekinā izcīnīja trešo vietu, bet četrus gadus vēlāk Londonā tika kronēta par olimpisko čempioni. Viņa arī 2011.gadā kļuva par pasaules čempioni, kā arī 2007. un 2009.gadā izcīnīja planētas meistarsacīkšu sudraba godalgas, bet 2013. un 2015.gadā šajās sacensībās tika pie bronzas.

Atņemot Čičerovai bronzu, tā nonākusi viņas tautietes Jeļenas Sļesarenko īpašumā, kura Pekinā palika ceturtā, bet par olimpisko čempioni tika kronēta 2004.gadā Atēnās.

LETA jau ziņoja, ka SOK pērn sadarbībā ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) aktīvi sāka atkārtoti pārbaudīt Pekinas un Londonas olimpisko spēļu laikā ņemtās analīzes. Pārbaudēs tika izmantotas jaunākās metodes, kas ļāva atklāt sportistu organismā vielas, kuras attiecīgi pirms astoņiem vai četriem gadiem vēl nevarēja noteikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi