Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trillerī Dohā lodes grūšanas godalgas tiek izšķirtas centimetra robežās

Visu laiku aizraujošākajās sacensībās lodes grūšanā pasaules čempionātā vieglatlētikā Dohā godalgoto medaļu ieguvēji satilpa vienā centimetrā, bet vēl divi teicami starti padevās par dopingu diskvalificētā trenera Alberto Salazara audzēknēm, Nīderlandes sportistei Sifanai Hasanai izcīnot jau otro uzvaru Dohā, bet vācietei Konstancei Klosterhalfenai finišējot trešajai 5000 metros.

Lodes grūšanā ar pēdējā mēģinājumā sasniegtu sacensību rekordu 22,91 metrs uzvaru izcīnīja amerikānis Džozefs Kovaks, kurš tikai par centimetru apsteidza tautieti Raienu Krauzeru un jaunzēlandieti Tomasu Volšu, kuram sekmīgs bija tikai viens mēģinājums - pirmais. Krauzeram tas bija personiskais rekords, bet Volšam - kontinenta rekords.

Pārliecinošu uzvaru 1500 metros svinēja Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana, kura finišēja jauna sacensību rekorda laikā - trijās minūtēs un 51,95 sekundēs, izcīnīdama otro zeltu Dohā. Viņa sāka skrējienu no grupas beigām, pēc noskrietiem 300 metriem izvirzījās vadībā un šo pozīciju nepameta līdz finišam, beigās iekrādama 2,27 sekunžu pārsvaru pār nacionālo rekordu sasniegušo kenijieti Feitu Kipjegonu, un vēl par 16 sekundes simtdaļām - etiopieti Gudafu Cegaju, kurai tika personiskais rekords. Hasanas uzdotajā tempā skrējienā vēl krita arī viens kontinenta, viens nacionālais un divi personiskie rekordi.

5000 metros bronza tika vēl vienai Salazara audzēknei vācietei Konstancei Klosterhalfenai. Viņa no uzvarētājas kenijietes Helēnas Obiri atpalika par 1,71 sekundi, bet no uzvarētājas tautietes Margaretas Čelimo Kipkemboi - par 0,94 sekundēm.

Trīssoļlēkšanā ar teicamu rezultātu 15,37 metri uzvarēja venecuēliete Juliana Rohasa, kas vienīgā Dohā divreiz pārvarēja 15 metru robežu. Otro vietu ieņēma jamaikiete Šanīka Riketa, kas aizlēca 14,92 metrus, trešo - olimpiskā un divkārtējā pasaules čempione Katerina Ivargene no Kolumbijas, kam pa spēkam bija 14,73 metri, par deviņiem centimetriem apsteidzot jamaikieti Kimberliju Viljamsu.

4x100 metru stafetē vīriešiem pirmie finišēja ASV sprinteri, kuriem finālā skrēja Kristians Kolmens, Džastins Getlins, Maikls Rodžerss un Noā Lailss. Viņi finišēja ar sezonas labāko sasniegumu pasaulē 37,10 sekundes. Lielbritānija ar Adamu Džemili, Žernelu Hjūzu, Ričardu Kiltiju un Netanielu Mičelu-Bleiku  sasniedza jaunu kontinenta rekordu un atpalika par 0,26 sekundēm, bet Japāna ar Šuhei Tadu, Kiraru Širaiši, Jošihidi Kirju un Abdulu Hakimu Sani Braunu arī ar jaunu kontinenta rekordu no uzvarētājiem atpalika par vēl par septiņām sekundes simtdaļām. Arī ceturtajā vietā finišējusī Brazīlija sasniedza jaunu Dienvidamerikas rekordu - 37,72 sekundes.

Sievietēm šajā disciplīnā triumfēja Jamaikas skrējējas - Natalia Vaita, Šellija-Anna Freizere-Praisa, Džoniela Smita un Šerika Džeksone finišēja ar sezonas labāko sasniegumu pasaulē 41,44 sekundes. Par 41 sekundes simtdaļu tika apsteigta Lielbritānija ar Ašu Filipu, Dinu Ešeri-Smitu, Ešliju Nelsoni un Derilu Neitu sastāvā, bet vēl 25 sekundes simtdaļas lēnākas bija amerikānietes - Dizerija Braianta, Tīna Denielsa, Moroleika Eikainousana un Kiara Pārkere.

Tālāk par 100 metru priekšskrējienu berjerās netika 2016.gada olimpisko spēļu čempione Brianna Maknīla, kura tika diskvalificēta par pāragru startu.

Tāllēkšanas kvalifikācijas sacensībās labāko 12 lēcēju sarakstā neiekļuva 2012.gada olimpiskā čempione un četrkārtējā pasaules čempione amerikāniete Britnija Rīza, kurai ar 6,52 metriem līdz pamatsacensībām pietrūka viena centimetra...

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus. 

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

 

Top komentāri

Doobijs
D
Es vairs nevaru to izturēt. Izlasot rakstu, vēlos "iegūglēt" sportistu, lai atrastu informāciju par viņu. Gūglējot "Džozefs Kovaks" liek pamatīgi aplauzties. Kāds jūsuprāt, raksta autori, būtu sportista vārds & uzvārds angļu valodā ? Lūdzu lieciet iekavās vārdu un uzvārdu oriģinālvalodā un netraumējiet cilvēkus .. P.S. "Džozefs Kovaks" = Joe Kovacs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi